Utakmica bez neriješenog – Kratak vodič za početnike

Vjerojatno čitate ovo jer ste vidjeli tržište klađenja "utakmica bez neriješenog" u sportskoj kladionici ili članku i pitate se što to točno znači. Rado ćemo vam objasniti sve što trebate znati o ovom tržištu klađenja, gdje se ono koristi, šta to znači i prikazati najbolju strategiju za klađenje. Navest ćemo vam i neke primjere kako biste ih bolje razumjeli.

Najbolje kladionice za klađenje na utakmica bez neriješenog

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Utakmica bez neriješenog – Šta to znači?

Utakmica bez neriješenog

Neiskusni ljubitelji klađenja postavljaju pitanje sto znači utakmica bez neriješenog? Utakmica bez neriješenog zvuči komplikovano ako nemate pojma šta to znači, ali objašnjenje je jako jednostavno. Ovo tržište klađenja postaje prilično popularno među kladiteljima koji radije ne riskiraju prilikom klađenja. Utakmica bez neriješenog vam omogućava da se kladite samo na „domaći“ ili „gostujući“ tim na trosmjernim tržištima.

Vjerojatno se pitate što se događa s trećim mogućim ishodom, pa je mogućnost "neriješeno" izgubljena. To znači da ako se dogodi neriješeno ili "remi", vaš ulog će biti vraćen u cijelosti. Prilikom postavljanja ovih vrsta oklada ne biste trebali očekivati ​​velike kvote. Najvjerojatnije će smanjiti kvote zbog vrste tržišta klađenja i zato što ima manji rizik za klijente. Zbog toga obično tržišta klađenja poput utakmica bez neriješenog ishoda ili oklada dvostrukih šansi imaju manju kvotu od pobjednika utakmice ili tačnog rezultata, na primjer.

Imajte na umu da sve kladionice ne nude ovu opciju klađenja za različite sportove, uglavnom zato što se sportovi poput košarke i tenisa ne mogu završiti neriješeno (jer igraju produžeci ili se dodaje hendikep kada je ishod lako predvidiv ili se uvodi jedinstveno pravilo, poput tie brejka u tenisu ), pa ovo ostavlja mogućnost klađenja samo za odabrane sportove, poput nogometa. Neki kladioničari mogli bi ponuditi opciju utakmice bez neriješenog za prvu i drugu polovicu utakmica, osim tržišta točan rezultat. U nastavku ćemo vam dati nekoliko primjera iz različitih sportova.

Na koje sve sportove možemo igrati utakmicu bez neriješenog?

Kladionice ne mogu ponuditi market utakmica bez neriješenog na sve sportove jer se svi sportovi ne završavaju neriješeno. Najpopularniji primjeri sportova koji mogu završiti neriješeno su kriket i fudbal. Sportovi koji mogu završiti neriješeno i na kojima se može primijeniti ovo tržište klađenja su:

Imajte na umu da neki od ovih sportova imaju određena pravila kako utakmica ne bi bila predugačka, kao na primjer pravilo tie -breaka u tenisu. Ovo uglavnom osigurava da meč neće završiti neriješeno, i zato ne vidite odabir tržišta "draw no bet" na Tenisu ili Sumu (gdje se utakmice obično zakazuju, predaju ili se dodaje više pauza kako bi se izbjegao remi).

Utakmica bez neriješenog – Konkretni primjeri

U utakmici Premier lige Manchester City - Wolverhampton Wanderers kvote bi prirodno bile niže na Manchester City za pobjedu. Da su kvote 2,0 na City za pobjedu i 5,0 na Wolves za pobjedu i odlučili ste se kladiti 100 BAM na City za pobjedu. Da je City izvukao remi u standardnoj okladi na tri tržišta, izgubili biste cijelu svoju okladu.

U utakmici bez neriješenog, kvote bi bile manje, možda Wolves na 3.2 i City na 1.2. Uprkos lošijim kvotama, bili biste pokriveni da je utakmica bila neriješena i da biste dobili svoju početnu opkladu u cijelosti tj vratili svoj ulog u cijelosti. Da je City pobijedio, osvojili biste 120 BAM. Ljepota ove strategije klađenja je u tome što ju je lako razumjeti i lako primijeniti u praksi. Ovaj primjer nam pomaže da detaljno objasnimo market utakmica bez neriješenog i kako možete učiniti da ova strategija klađenja funkcionira u vašu korist.

Savjeti o tome kako efikasno koristiti strategiju No Draw Bet

Postoji nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu pri korištenju ove strategije klađenja. Prvo, kada je u pitanju odabir tima na koji želite uložiti novac, nemojte se bojati kladiti se na autsajdera. Uvijek morate biti oprezni pri stavljanju bilo koje oklade, posebno kada se kladite na autsajdera u bilo kojem sportu. Međutim, u strategiji utakmica bez neriješenog nećete pronaći mnogo boljih mogućnosti za klađenje na autsajdera s daleko manjim rizikom nego što biste inače vidjeli u okladi na tri tržišta. Mogli biste staviti razumnu okladu na tim koji ima manje šansi za pobjedu, a ipak sačuvati početni ulog ako barem izvuku remi.

Drugo, to uvijek povećava vaše šanse za dobitak u bilo kom sportu za koji se odlučite kladiti se, bilo da je to ragbi, fudbal ili košarka. Što je vaše osnovno znanje o određenom sportu bolje, veća je vjerovatnoća da ćete osvojiti svoje opklade. Ako ste strastveni ljubitelj nogometa, pokušajte se toga držati barem u početnom dijelu svog kladioničarskog puta prije nego što pređete na različite sportove i oklade.

Prednosti strategije

Postoji samo jedan značajan faktor kada je u pitanju strategija utakmica bez neriješenog, ali je ipak značajan. Veliki razlog zbog koji ozbiljni kladioničari rado primjenjuju ove strategije klađenja nesumnjivo je njena sposobnost da uvelike smanji rizik od gubitka uloga na okladi. Utakmice bez neriješenog uklanja opciju remija koja bi inače bila istaknuta u okladi na tri tržišta, zbog toga su vaše šanse da u najmanju ruku nadoknadite svoju početnu okladu mnogo veće. Kao takva, sigurnost je znati da još uvijek možete profitirati od dobitaka pristojne veličine, a da pritom zadržite znatno nizak rizik, što ovu strategiju klađenja čini velikim dobitkom za nove i iskusne igrače.

Protiv strategije

Postoji jedna zamjetljiva mana u utakmice bez neriješenog i morali bismo da je spomenemo. Glavni nedostatak pri odigravanju utakmice bez neriješenog je činjenica da vaše kvote nisu ni približno tako dobre kao kod standardne oklade na tri tržišta. To je prirodno zbog činjenice da imate sigurnosnu mrežu ždrijeba ako tim na koji ste se kladili ne uspije pobijediti, ali barem izvuče neriješeno. Ako ste novi igrač koji voli da se igra i kladi iz zabave, utakmice bez neriješenog je dobar način da osjetite iskustvo klađenja, ali ako ste malo iskusniji igrač, možda ćete poželjeti prijeći na bolje kvote dostupne u drugim strategijama klađenja.

Isplati li se igrati na utakmicu bez neriješenog?

Prirodno je postaviti pitanje vrijedi li ova vrsta nogometne oklade ili ne. Postoji mnogo savjeta koje treba uzeti u obzir pri postavljanju tog pitanja, što ovisi o nizu faktora koji okružuju ovaj oblik klađenja na nogomet. Neki od tih faktora uključuju pravila u sportskim kladionicama i bez obzira na to stavljaju li utakmicu bez neriješenog u svoju ponudu bilo uživo ili na kao opciju prije utakmice. No, u mnogim slučajevima sportska oklada za utakmicu bez neriješenog je dobra ideja.

Bitno je da li je fudbalska opklada na utakmicu bez neriješenog na favorita ili underdoga. U utakmici bez neriješenog, igranje na favorita znači veću vjerovatnoću dobitka, ali morate povećati ulog na male kvote da biste uzeli veću sumu novca. No, igrati na autsajdera u utakmici bez neriješenog u nogometu često je pametnije u utakmici bez neriješenog sistema.

Naravno, postoje i druge opcije u utakmici bez neriješenog osim nogometnih opklada bez remija. Iako je fudbalsko tržište utakmica bez neriješenog najčešći oblik, postoje i drugi sportovi koji bi mogli ponuditi to tržište. Hokejske oklade na ovo tržište su druga mogućnost i alternativa za nogometne oklade. Koliko vrijedi bilo koje drugo tržište ovisi o vrijednosti prikazanoj u svakoj posebnoj utakmici, jer kvote nisu univerzalne već ovise od konkretnog para.

Sve u svemu, vrijedi li igrati na utakmicu bez neriješenog? Da, u mnogim slučajevima, bilo da dolazi od opklade u fudbal ili neke druge sportske verzije tržišta. Ključno je istražiti svaku utakmicu i doći do najboljeg mogućeg izbora u odnosu na kvote, bilo da se radi o fudbalskom tržištu utakmice bez neriješenog, hokejaškom tržištu ili bilo kojem drugom sportu.

Naši savjeti za utakmicu bez neriješenog

Utakmica bez neriješenog savjeti

Baš kao što postoje savjeti za bilo koju vrstu klađenja, tako postoje i trikovi za utakmicu bez neriješenog koji mogu staviti kladioničare u najbolju poziciju za osvajanje njihovog dobitka klađenjem na ovu fudbalsku akciju. Ovi savjeti se ne smiju slijepo slijediti kada se radi o ovom obliku klađenja na nogomet, ali mogu pomoći igračima u boljem odabiru klađenja.

Najvažniji savjet za klađenje ovih fudbalskih opklada je razumjeti oblik svake strane koja ide prema vašem izboru klađenja. Odabir nogometnog klađenja na ovom tržištu osmišljen je da zaštiti igrače od remija, pa je za potencijalni uspjeh klađenja važno znati koji su timovi bliži pobijedi ili su makar u poziciji da ne dožive poraz.

Osim provjeravanja forme prije klađenja na nogomet, važno je pogledati i sastav svake ekipe prije nego što zaključite izbor za klađenje. Ako tim A odmara igrače, taj izbor bi mogao utjecati na konačan skor za ovaj izbor ili bilo koji drugi market. Poznavanje rasporeda utakmica nekog tima može također uticati iz istog razloga. Ako jedna ekipa ima veliku utakmicu u važnijem takmičenju ili prvenstvenoj utakmici, možda neće pristupiti utakmici lige ili kupa punim intenzitetom, utičući na krajnji rezultat.

Riječ za kraj

Nadamo se da smo odgovorili na sva vaša pitanja o tome šta znači utakmica bez neriješenog, a sada možete koristiti ove informacije da biste povećali svoj profit na sljedećoj okladi u fudbalu ili hokeju. Ovo je strategija koja ne samo da klađenje čini mnogo zabavnijim, već također smanjuje rizik od gubitka oklade uklanjanjem opcije neriješeno. Dakle, ako tražite sjajan način da smanjite kvote a povećate šanse za dobitak, razmislite kako opcije utakmice bez neriješenog mogu ozbiljno povećati vaše dobitke.

Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top