Klađenje na američki fudbal - Spremite se da položite svoju prvu NFL opkladu

Iako američki fudbal nije toliko popularan za igranje na Balkanu, pa ni u cijeloj Evropi, najbolje BiH kladionice će vam dati priliku da se kladite na ovaj sport. Najbolji sajtovi za klađenje na američki fudbal u BiH su također prikazani u ovom članku. Upoznat ćemo vas sa osnovnim tržištima i korisnim strategijama koje vam mogu pomoći da postignete bolji uspjeh.

Najbolji sajtovi za klađenje na američki fudbal

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Koje kladionice BiH nude najpovoljnije kvote za klađenje na američki fudbal?

Prije rješavanja pitanja kako se kladiti na američki fudbal, želimo naglasiti da američki fudbal nije toliko rasprostranjen na području BiH. Stoga vam neke od kladionica neće dati priliku da se kladite na NHL ili bilo koju drugu ligu. S druge strane, postoje online kladionice koje uzimaju u obzir sve potrebe svojih korisnika i žele ispuniti očekivanja možda čak i male grupe ljubitelja američkog fudbala.

Naš vodič za klađenje na američki fudbal počinjemo detaljnom analizom kladionica pomenutih u prethodnoj listi. U daljem tekstu ćemo pokriti svaku pojedinačnu kladionicu koja je gore navedena i dati najvažnije informacije o njima. Predstavićemo bonus ponude koje možete koristiti za klađenje na američki fudbal, licence i regulatorna tela, kao i informacije o tome da li je to dostupno samo klađenje prije meča ili i uživo opklade na američki fudbal.

1xBet

Svaki ljubitelj američkog fudbala koji kreira novi nalog na 1xBet stranici može aktivirati promociju dobrodošlice od 100%. Prvi depozit kao uslov za aktiviranje bonusa je 2 BAM, dok igrač može dostići maksimalno 200 BAM ponude dobrodošlice. Za ovaj bonus vrijede zahtjevi za klađenje. Da bi ispunio uslove klađenja, igrač koji je aktivirao bonus mora uložiti 5 puta veći bonus novca u zbirnim opkladama. Zbirna opklada mora imati najmanje tri događaja sa kvotom od 1,40 ili više. Period važenja bonusa je 30 dana. Treba se napomenuti da 1XBET posluje od 2007. godine i da je licenciran od strane Curacao vlade. 1XBET nudi preko 150 utakmica američkog fudbala dnevno, dok klađenje u realnom vremenu na ovaj sport još uvijek nije dostupno.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

22Bet

Svi koji žele da se registruju na platformi 22bet imaju priliku da dobiju bonus dobrodošlice i da ga koriste za kreiranje opklada na američki fudbal ili druge sportove. Igrač mora uplatiti prvi depozit od najmanje 2 BAM da bi mogao aktivirati ponudu dobrodošlice. Za prvi depozit, 22bet nagrađuje korisnike promocijom od 100% do maksimalno 250 BAM. Zahtjevi za klađenje su identični onim u 1xBet.

Dakle, bonus mora biti uložen pet puta u zbirnim opkladama sa najmanje tri događaja i kvotom od 1,40 ili više. Samo 7 dana igrači mogu koristiti bonus sredstva. 22bet je započeo sa radom 2017. godine i pruža usluge pod licencom Curacao. Kao i 1xBet, 22bet nudi preko 150 događaja američkog fudbala, a klađenje uživo na ovaj sport nije dostupno.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

BetWinner

BETWINNER-ova ponuda dobrodošlice je 100% bonus do maksimalno 100 EUR. Minimalni potreban depozit za aktiviranje bonusa je 1 EUR. Da bi se riješili zahtjeva za klađenje, igrači moraju uložiti 5 puta veći iznos bonusa u akumulacione opklade. Svaka akumulaciona opklada mora sadržati 3 ili više događaja sa kvotom od 1,40 ili više. Bonus sredstva se moraju iskoristiti u roku od 30 dana od registracije.

Ova platforma ima prestižnu licencu Curacao i počela je pružati svoje usluge 2007. godine. Što se tiče sportske ponude ove kladionice, BETWINNER nudi preko 150 utakmica američkog fudbala na dnevnoj bazi. Ali isto važi za ovaj sajt kao i za druge kladionice - klađenje uživo na američki fudbal nije dostupno.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

meridianbet

MeridianBet nudi ‘200% ekstra bonus dobrodošlice’ novim korisnicima. Na prvi depozit igrač može dobiti 100% bonusa, na drugi 60%, a na treći 40%. Maksimalni iznos bonusa je 120 KM. Minimalni iznos prva tri depozita koji kvalifikuje igrača za ‘’Extra bonus 200%’’ je 10 KM. Da bi ispunio uslove za klađenje, igrač mora odigrati tikete sa najmanje 4 para i kvotom od 1,40 ili više.

Promocija također uključuje besplatne okrete, ali oni neće biti korisni za opklade u sportskoj sekciji. MeridianBet je licenciran od strane Ministarstva finansija Republike Srpske i počeo je sa radom 2008. Klađenje uživo na američki fudbal nije dostupno na stranici MeridianBet. Međutim, klađenje prije utakmice je dostupno, a ova kladionica nudi preko 90 događaja američkog fudbala dnevno.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Kako se kladiti na američki fudbal?

Američki fudbal uživa nešto veću popularnost u Sjedinjenim Državama i Kanadi nego u evropskim zemljama. Ipak, najbolje kladionice u BiH dat će vam priliku da predvidite ishod utakmica u ovom sportu, bez obzira da li koristite aplikacije za klađenje na američki fudbal, mobilnu ili desktop verziju njihovih stranica.

Da biste se uspješno kladili, morate razumjeti apsolutno sve detalje ovog sporta i poznavati sisteme i strategije klađenja. Naš vodič za klađenje na američki fudbal sadrži jedan takav odjeljak u kojem smo vam ponudili neke od korisnih strategija klađenja za ovaj sport.

Klađenje na američki fudbal

Napravili smo kratki vodič koji će vam pokazati kako se kladiti na američki fudbal:

Osnovne forme opklada i njihovo objašnjenje

Američki fudbal nudi korisnicima kladionica niz atraktivnih tržišta klađenja. Ovo pravilo važi naročito kada su u pitanju veliki događaji i takmičenja. Jedno od takvih događaja je upravo i Super Bowl, gdje se igrači mogu odlučiti za standardnu opkladu na pobjednika meča ili dobiti neke od specijalnih opklada. Da bi se uspješno kladili na američki fudbal, bitno je znati kako funkcioniraju tržišta. Zato smo i ovoj temi posvetili naš vodič za klađenje na američki fudbal.

Glavna tržišta klađenja u ovom sportu

Sada je vrijeme da naučite kako se kladiti na američki fudbal koristeći neka od glavnih tržišta ovog sporta. Izdvojili smo samo najosnovnija tržišta koja se mogu naći kako na važnim takmičenjima tako i na utakmicama regularne sezone.

Moneyline

Moneyline opklada je ona u kojoj birate ko će pobjediti u meču. Ne morate predviđati druge aspekte igre, samo odaberite pobjednika između tima A i tima B. Većina početnika bira ovu vrstu opklade jer se čini najjednostavnijim.

Hendikep

Ovo je tržište klađenja koje autsajderima daje prednost u odnosu na favorite na početku meča. To se radi tako što autsajderi dobijaju određeni broj bodova, dok se favoritima oduzima taj broj. U igrama američkog fudbala, hendikep se može kretati od +/- 0 do +/- 5,5 ili više.

Preko/ispod (Ukupno)

Kod ove vrste opklade, jednostavno se kladite na to da li mislite da je ukupan rezultat oba tima do kraja meča veći ili manji od određenog broja. Na primjer, u meču Los Angeles Rams protiv Buffalo Billsa, preko/ispod tržište se može postaviti na 45,5. Da biste osvojili opciju "preko" trebat će vam najmanje 1 pone više od 45,5.

Period sa najvećim rezultatom

Kao što samo ime ovog tržišta kaže, morate izabrati period utakmice u kojem mislite da će igrači postići najveći rezultat. Imate mogućnost da odaberete period 1, 2, 3 ili 4. I ovo se smatra prilično jednostavnim tržištem pogodnim za nove ljubitelje američkog fudbala.

Uživo prijenos i klađenje na američki fudbal tokom igre

Klađenje uživo na američki fudbal rezervisano je za profesionalne igrače i iskusne poznavaoce ovog sporta. Kvote za američki fudbal se mijenjaju iz minuta u minut i to je ono što ovo klađenje čini neverovatno uzbudljivim. Iako može biti uzbudljivo kladiti se uživo, može biti i previše zahtjevno za nove igrače, posebno one koji ne znaju šta mijenja kvote na njihovim ekranima. Razvoj u igri je ono što uzrokuje promjenu kvota. To znači da glavni favorit nakon nekoliko minuta meča može postati autsajder, ovisno o tome kako se utakmica trenutno odvija.

Još jedna prednost opcije klađenja u realnom vremenu je da neke kladionice daju korisnicima mogućnost da vrate dio ili cijeli ulog iz već postavljenih opklada. Na ovaj način se mogu izbjeći potencijalni gubici. Također, sportski dio uživo obično ima raznovrsniju ponudu tržišta klađenja gdje se mogu pronaći hiljade zanimljivih opklada.

Međutim, morat ćemo razočarati ljubitelje američkog fudbala jer klađenje na ovaj sport uživo u kladionicama na našoj listi trenutno nije dostupno. Igrači će imati priliku da se klade samo prije utakmice, ali ne i nakon njenog početka. Budući da ne postoje događaji uživo na koje se korisnici mogu kladiti, ne postoji ni opcija prijenosa uživo.

Svjetski poznate lige, turniri i događaji

Američki fudbal je najpopularniji sport u Sjedinjenim Državama. Lokalno se obično naziva samo "fudbal", bez nacionalne oznake. Među raznim ligama, najuspješnija profesionalna fudbalska liga u Sjedinjenim Državama je Nacionalna fudbalska liga, ili skraćeno NFL.

Klađenje na NFL

NFL regularna sezona obično počinje u septembru i završava se negdje početkom januara. U regularnoj sezoni 32 ekipe u ovoj ligi odigra ukupno 272 utakmice. Najveći NFL događaj je Super Bowl. Ovo je jedan od najvećih jednodnevnih sportskih događaja u svijetu za koji se kvote za klađenje na američki fudbal nude ne samo u Americi već i u BiH.

Još jedna poznata profesionalna fudbalska liga je Kanadska fudbalska liga (CFL). Prednost CFL-a je što ima samo 8 timova. Što je manji broj timova, to je će biti bolja analiza svakog tima i njegovih igrača. CFL timovi igraju utakmice tokom cijelog ljeta. Na kraju ćemo spomenuti Nacionalnu akademsku atletsku asocijaciju ili NCAA, također američkog porijekla.

NCAA takmičenja se organizuju u isto vrijeme kada i regularna sezona NFL-a. Plej-of za NCAA je godišnje takmičenje u okviru ove lige koje je u istom rangu kao i Super Bowl za NFL. U ovoj ligi se igra najmanje 50 utakmica svake sedmice. BiH kladionice će u svojoj ponudi imati utakmice svake od navedenih liga. Zato, odaberite onu koja vam odgovara, završite proces registracije i postavite prvi opkladu na NFL, CFL ili NCAA utakmicu.

Savjeti za klađenje na američki fudbal

Prvi i najjednostavniji savjet koji ćemo vam dati je - odaberite pouzdane stranice s naše liste i nemojte rizikovati upuštanjem u klađenje na nepouzdanim platformama. Razlog zašto vas ovako savjetujemo je taj što nelicencirani operateri mogu zadržati vaš dobitak, tako da vam pravilno predviđanje ishoda meča u tom slučaju nije od koristi.

Osim toga, predlažemo da se prijavite za nekoliko kladionica navedenih na našoj listi. Registrovanje na više stranica će vam pomoći da pratite kvote i položite opklade tamo gdje su kvote za klađenje na američki fudbal najpovoljnije za vas. Osim ovih općih savjeta, pripremili smo i neke specifične koji vam mogu dati veće šanse za pobjedu u opkladama na ovaj sport.

Naporan rad i istraživanje su dvije nezaobilazne strategije klađenja na američki fudbal. Morate usvojiti što više informacija o timu na koji se kladite, kao I o njihovom protivniku. Budući da je američki fudbal, možemo reći da agresivni sport često dovodi do povreda igrača.

Da biste bili svjesni da li neki od ključnih igrača neće učestvovati na predstojećem događaju, provjerite Izvještaje o povredama tima. Odsustvo ključnog igrača može dovesti do drastičnog smanjenja učinka cijelog tima. Pored ovoga, trebalo bi istražiti statistiku svakog igrača pojedinačno, učinak tima u prethodnoj sezoni, vidjeti važnost utakmica i druge faktore koji mogu uticati na konačan ishod.

Također, prednost domaćeg terena je važna u utakmicama američkog fudbala. Uradite svoje istraživanje tako što ćete upoređivati uspjeh domaćih i gostujućih utakmica vašeg tima. Prema opštoj statistici, timovi koji igraju kod kuće pobjeđuju u 60% slučajeva. Timovi koji igraju u gostima mogu biti u nepovoljnijem položaju zbog efekta publike, umora od putovanja, razlike u vremenskoj zoni i slično.

Na kraju, želimo napomenuti da treneri i njihova taktika igraju važnu ulogu u konačnom ishodu svake utakmice. Treneri koriste strategije koje se ponavljaju i koje mogu biti vrlo dobre protiv nekih protivnika, a neuspješne protiv drugih. Možete uhvatiti obrazac igre određenog tima i vidjeti hoće li meč biti više fokusiran na napad ili odbranu.

Najčešće postavljena pitanja

U skladu sa važećom zakonskom regulativom države BiH, svi oblici sportskog klađenja, uključujući i klađenje na američki fudbal, su legalni. To znači da stanovnici u BiH ne mogu biti procesuirani za ove aktivnosti. Igrači samo treba da vode računa da se klade na sajtovima sa važećom licencom kako ne bi bili izloženi rizicima povrede ličnih i finansijskih podataka.
Online BiH kladionice koje nude najbolje kvote za klađenje na američki fudbal su 1xBet, 22bet, MeridianBet, BETWINNER i bet365. Napominjemo da gore navedene kladionice nude opklade na američki fudbal samo prije utakmice. Dakle, dio za klađenje uživo na američki fudbal ne postoji na njihovim stranicama.
Ne postoji. Sportsko klađenje uključuje osnovne vještine i znanja koja će vam trebati za uspješno predviđanje utakmica. Morate znati sve faktore koji mogu uticati na utakmice američkog fudbala i dobro ih analizirati kako biste mogli očekivati pozitivan ishod klađenja. Međutim, postoji mnogo nepredviđenih situacija koje se dešavaju tokom svake utakmice i koje mogu dovesti do drastično drugačijih rezultata od onih koje ste očekivali.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top