Klađenje na hokej - Naš detaljan vodič za sve što trebate znati

Hokej je jedan od dinamičnih sportova i veoma je popularan u BiH kladionicama. Budući da opklade koje se mogu staviti na hokej postoje i u drugim sportovima, igračima neće biti teško da ih prihvate. Pored standardnih, postoje posebne opklade na hokej. U našem vodiču, pokrili smo osnove klađenja na ovaj sport i naveli najpopularnije sajtove za klađenje na hokej.

Lista najbolje online hokej kladionice u BiH

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Posjetite najbolje online sajtove za klađenje na hokej

Na gornjoj listi ste vidjeli kladionice koje smo pokrili u našoj recenziji. Sada je vrijeme da saznate nešto više o njima i njihovim bonus ponudama.

bet365

bet365 je najstarija kladionica na našoj listi, koja je počela sa pružanjem usluga klađenja još 2000. godine. Operater ima licencu Malteške uprave, koja garantuje sigurnost klađenja. bet365 nudi novim korisnicima promociju dobrodošlice i to je zapravo pozajmica za klađenje na hokej ili druge dostupne sportove ove internet kladionice. Pored promocije dobrodošlice, bet365 nudi i druge specijalne bonuse koji se mogu koristiti u klađenju na hokej ili druge sportove.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

Mozzart

Mozzartbet stupio je na scenu klađenja 2018. godine. Što se tiče sigurnosti igrača koji se klade na hokej i druge sportove, ona je zagarantovana licencom koju izdaje Ministarstvo Republike Srpske. Za prva tri depozita novi korisnici mogu aktivirati bonus dobrodošlice od 350% do 600 KM. Minimalni depozit je 10 KM. Maksimalni iznos promocije na prvi depozit je 100 KM, na drugi 200 KM, a na treći 300 KM. Uslovi klađenja za klasične online opklade su 4 para sa minimalnom kvotom od 1,4. Za klađenje uživo na hokej ili druga sportska klađenja, tiketi moraju imati 2 para sa minimalnim pojedinačnim kvotama od 1,20.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

22Bet

22bet je kladionica u BiH koja je počela sa radom 2018. godine. Sigurnost ovog sajta klađenja zagarantovana je Curacao licencom. 22bet nudi promociju dobrodošlice za ljubitelje hokeja i drugih sportova. Za prvi depozit na 22bet svaki novi korisnik dobija bonus od 100% do maksimalno 250 BAM. Minimalni depozit za aktiviranje promocije je 2 BAM. Uslovi klađenja za bonus su jednostavni. Igrač mora investirati bonus sredstva najmanje pet puta u zbirnim opkladama. Svaka zbirna opklada mora imati tri meča sa kvotom od 1,40 ili više. Pored ove ponude, 22bet nudi i druge promocije za poboljšanje šansi u hokeju i drugim sportskim klađenjima.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet

1xBet je kladioničarski sajt visokog nivoa sigurnosti, što potvrđuje licenca Curacao. Novi igrači koji se registruju na ovoj platformi imaju priliku preuzeti 1xBet bonus dobrodošlice. Ponuda dobrodošlice za hokej i ostalo klađenje je 100% do maksimalno 200 BAM. Minimalni depozit je identičan 22bet i iznosi 2 BAM. Također, uslovi klađenja su slični onima na 22bet. Da bi igrač ispunio uslove klađenja, mora se kladiti 5 puta u zbirnim opkladama. Svaka zbirna opklada mora sadržavati najmanje 3 događaja sa kvotom od najmanje 1,40 ili više. Igračima je ostavljeno čak 30 dana da ispune uslove klađenja.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Sport Plus

Sport Plus kladionica ima dozvolu za rad koju je izdalo Federalno ministarstvo finansija. Sport Plus nema klasičnu ponudu dobrodošlice koja je ključni deo ponude karakterističan za sve ostale sajtove za klađenje na hokej. Za nove i stare igrače ovaj operater je pripremio 5% bonusa na sve hokejaške i druge opklade. Da bi korisnik aktivirao ovu promociju, dobici na listiću moraju biti najmanje 20% veći od uloženih sredstava. Također, ukoliko igrač ima sreće i prijavi se za rođendan, može dobiti rođendanski bonus od 50 KM na poklon bez pravljenja depozita.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Kako se kladiti na hokej - Tržišta, klađenje uživo i prijenos

Nakon što se registrujete na nekom od gore navedenih sajtova, morate znati kako se kladiti na hokej. Hokej je četvrti najpopularniji sport za klađenje. Budući da hokej uživa manju popularnost u odnosu na fudbal, na primjer, to utiče na ponudu dostupnih utakmica u kladionicama. Najveći broj ljubitelja predviđanja ishoda ovog sporta je u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Kao i većina timskih sportova, klađenje na hokej omogućava igračima da izaberu stranu za koju misle da će pobijediti. Osim toga, igrači se mogu kladiti na ukupan broj postignutih golova i mnoga druga tržišta se klade za svaki meč.

Klađenje na hokej

Za klađenje na hokej, slijedite ove korake:

To je to, vaša hokejaška opklada je gotova. Morate čekati kraj utakmice i nadati se da će vaše predviđanje biti uspješno. Kako biste povećali svoje šanse za dobitak i znali kako napraviti dobitnu hokejašku opkladu, u nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tome.

Osnovni tipovi opklada u hokeju

Opklade na hokej su raznovrsne i ne zaostaju za onima koje se nude u fudbalu i drugim popularnim sportovima. Dok neke od ovih opklada zahtijevaju detaljnu analizu igre, timova i igrača, druge ne traže ništa drugo do spekulacije. Možda ste upoznati sa opkladama na hokej ako ste već aktivni član online kladionice i redovno se kladite na druge sportove. Međutim, u hokeju možete pronaći neke od posebnih opklada koje nećete naći u ponudi drugih sportova. Naš vodič za klađenje na hokej, objasnit će vam kako funkcioniraju hokejaške opklade.

Popularna tržišta klađenja u hokeju

Postoje različita tržišta vezana za klađenje na hokej, koja ćete naći i u drugim sportovima. Za vas smo pripremili nekoliko takvih "osnovnih" tržišta, ali i onih koji su specifični za ovu igru.

1x2

Najpopularnija opklada u hokeju je 1x2. Kao i kod drugih sportova, ovdje birate pobjednika utakmice (1/2) ili opciju da se utakmica završi neriješeno (X). Favorita ćete prepoznati po znatno nižim kvotama.

Preko/ispod

Ovdje birate hoće li ukupan broj golova biti veći ili manji od limita postavljenog od strane kladionice. Ukupan broj golova je obično između 5 golova i 6,5 golova, ali postoje slučajevi kada će ukupan broj biti veći ili manji od tog raspona.

Hendikep

Hendikep je opklada koja favoritu daje manje poena na početku meča dok autsajderu daje prednost za pobedu. Favoriti su označeni sa - dok su autsajderi označeni sa +.

Pak linija

Ovo je u osnovi "opklada na širinu" za hokej. Predviđate hoće li tim pobijediti ili izgubiti sa određenim brojem poena. Pošto je hokej sport sa malim brojem bodova, tipična linija paka je plus-minus 1,5 gola.

Rekviziti za igru

S obzirom na to da dosta hokejaških utakmica ide u produžetke, osmišljena je opklada za ovu situaciju. Rekvizit za igru je opklada na to hoće li utakmica završiti u regularnom vremenu ili će tim pobijediti u produžetku.

Klađenje na hokej u realnom vremenu i prijenos uživo

Jedan od najuzbudljivijih načina za klađenje na hokej je dok se događa u realnom vremenu. Razlog zašto smo istakli da je uzbudljivo kladiti se uživo na hokej je taj što je ovo sport koji je prilično brz i agresivan. Live opklade se mogu postaviti već dvije minute nakon početka hokejaške utakmice ili u posljednjim trenucima meča.

S obzirom na dinamiku ovog sporta, možemo zaključiti da se kvote u utakmici uživo mijenjaju vrlo često i drastično. Ako propustite opkladu na favorita meča sa kvotom -180, za nekoliko sekundi nakon gola ovog tima, njihova kvota se može pomjeriti na -140. Ako su kvote na favorita smanje, povećat će se na autsajdera, što možete iskoristiti u datom trenutku.

Tržište klađenja koje je vrlo popularno u hokejaškom klađenju uživo je sljedeći gol. Možete odabrati tim za koji mislite da će postići sljedeći poen ovisno o trenutnom toku utakmice. Također, ova opklada uključuje opciju u kojoj birate da neće biti narednih golova, što može biti izuzetno zgodno ako je do kraja meča ostalo nekoliko minuta. Moramo napomenuti da na kladioničarskim stranicama koje smo vam predložili nismo pronašli live prijenose hokejaških utakmica. Tako da ćete moći jedino pratiti rezultate u realnom vremenu bez slike.

Najpopularniji hokejaški događaji i lige

U kladionicama BiH možete pronaći opklade za neka od najpopularnijih hokejaških događaja. Biće vam ponuđena NHL liga kao jedna od vodećih u svetu, kao i druge veoma uspješne lige.

Savjeti i trikovi za klađenje

Postoji nekoliko savjeta koje bismo vam dali prije nego što posjetite aplikacije za klađenje na hokej i počnete pripremati svoje opklade.

Najčešće postavljena pitanja

Naš vodič za klađenje na hokej sadrži bet365, 22Bet, 1xBet, MozzartBet i Sport Plus kao najprestižnije hokejaške kladionice na teritoriji BiH. Svaka od ovih kladionica nudi brojne bonuse koje možete iskoristiti da povećate svoje šanse za dobitak u hokejaškim opkladama.
Najpopularnija liga u ovom sportu je Nacionalna hokejaška liga (NHL) i sigurno ćete je naći u ponudi kladionica BiH. Sastoji se od ukupno 32 kluba. Trenutno je Tampa Bay Lightning najuspješniji u NHL ligi.
Za pobjedu u klađenju na hokej preporučujemo da detaljno upoznate sve relevantne činjenice vezane za momčadi na koje se kladite, pronađete najbolje kvote i iskoristite bonuse koje nude online kladionice. Detaljnije informacije možete vidjeti u odjeljku - Top savjeti.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top