Rabona Kladionica - Najnoviji bet promocodes za ljude iz BiH

Rabona ne prihvata igrače iz vašeg regiona! Naš najbolji izbor za vas je 22Bet 22Bet registracija

Od svog osnivanja 2019. godine do danas, Rabona kladionica je postigla uspjeh koji pojedini operateri nisu mogli tokom decenija poslovanja. Kako je ova kladionica uspjela toliko proširiti svoje usluge, kakvu ponudu nudi igračima u BiH, možete saznati u nastavku naše recenzije.

Prikazi vise

Pokrili smo dostupne sportove, bonuse, sisteme plaćanja, mobilne aplikacije i druge relevantne karakteristike ove online kladionice .

Prikazi manje
Nepotvrđeno
Rabona
1
 • Veliki broj bonusa
 • Razne opcije plaćanja
 • Sportski prijenos uživo
Licenca
 • Metode plaćanja:
*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+
Bonus: 1
Isplata: 1
Uplata: 1
Softver: 1
Korisnička podrška: 1
Web stranica: 1

Licenca operatera i zaštita podataka igrača

Kladionica Rabona posjeduje važeću licencu za pružanje usluga klađenja u mnogim zemljama. Licencu za legalan rad ovog operatera izdala je vlada Curaçao, koja se smatra jednim od najistaknutijih regulatornih tijela u svijetu. Važeća licenca je dokaz da je platforma prošla sve sigurnosne provjere od strane organa nadležnog za izdavanje iste i da ne predstavlja rizik za registrovane igrače.

Web stranica Rabona štiti korisničke podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Operater ne smije otkriti lične i finansijske podatke korisnika trećim licima. Platforma također uključuje TLS 1.2 enkripciju koja štiti lične podatke prilikom njihovog prijenosa internetom. Osim TLS protokola, lični podaci korisnika pohranjuju se i na fizičkim diskovima, što im pruža dodatni nivo zaštite.

Rabona kladionica - Proces registracije korak po korak

Rabona

Rabona registracija se odvija u četiri jednostavna koraka. Kreiranje naloga kod ovog operatera moguće je putem službene web stranice ili aplikacije. Bez obzira na odabran način, proces registracije uključuje sljedeće:

Nakon klika na polje "Registriraj se sada", proces kreiranja novog naloga igrača će biti uspješno završen. Novi korisnik ostaje prijavljen na web stranici ili mobilnoj aplikaciji i može odmah izvršiti prvi depozit. Dakle, za prvu uplatu nije potrebna verifikacija naloga. Potvrda identiteta će biti zatražena od svakog registrovanog klijenta neposredno prije prve transakcije isplate.

Verifikacija se vrši u posebnom djelu sajta povezanom s ikonom "Moj nalog". U predviđeno polje, igrač treba učitati dvije vrste dokumenata kako bi započeo proces verifikacije naloga. Prvi dokumenti se odnose na potvrdu identiteta korisnika, a za te svrhe može se koristiti lična karta, pasoš ili drugi dokument koji izdaje državni organ. Druga grupa dokumenata odnosi se na potvrdu adrese korisnika, što se može izvršiti putem bankovnog izvoda, računa za komunalne usluge ili drugih dokumenata koji potvrđuju trenutnu adresu osobe.

Rabona uplate i isplate sredstava sa korisničkog?

Prvo ćemo naglasiti da Rabona kladionica nudi dosta opcija plaćanja koje imaju jednu zajedničku karakteristiku - omogućavaju sigurne transakcije. Da izvrši uplatu, igrač treba da pristupi sekciji depozita i da izabere jedan od sljedećih metoda:

Pored navedenih kartica i e-novčanika, za depozite se mogu koristiti i razne kriptovalute. To su Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Tether i Ripple. Za kriptovalute kao i druge platne sisteme, minimalni depozit je ograničen na 10€. Sa druge strane maksimalna uplata ograničena je na 5.000€ za većinu metoda, osim za Visa, Mastercard i MiFinity, gdje je limit niži. Svi depoziti će biti automatski obrađeni i ne uključuju dodatne troškove.

Gore navedene opcije depozita mogu se koristiti i za isplatu. Ovo ne vrijedi za Visa, Mastercard i Rapid, koji su dostupni samo za dopunu računa. Za povlačenje sredstava, igrač mora pristupiti dijelu za isplatu, odabrati metodu, unijeti iznos i zatim pokrenuti proces isplate.

Trajanje isplate ovisi o odabranoj metodi, a vremenski okvir je obično između nekoliko sati i nekoliko dana. Minimalno povlačenje je ograničeno na 10€ za sve metode, dok maksimalno varira i kreće se od 2,500€ za MiFinity do 10,000€ za kriptovalute. Kladionica Rabona ne obračunava dodatne troškove za transakcije povlačenja, ali to mogu činiti platni operateri.

Rabona kladionica bonusi dobrodošlice i druge promocije

Kladionica Rabona svakom novom klijentu nudi mogućnost da počne sa klađenjem uz dodatni bonus novac. Novo registrovani korisnici na ovoj stranici mogu aktivirati 100% bonus dobrodošlice, koji može iznositi najviše 100€. Kao uslov za preuzimanje bonusa, igrač mora uplatiti najmanje 20€ na svoj novi račun i uložiti isti iznos novca u jednu opkladu sa kvotom od 1,5 ili više.

Nakon što završi gore navedeno, igrač treba kontaktirati korisničku podršku kako bi aktivirao bonus. Da bi mogao podići sredstva, igrač mora uložiti bonus novac najmanje 6 puta u pojedinačne opklade sa kvotom od najmanje 2,0 ili u višestruke oklade sa dva izbora i kvotom od 1,5 ili više. Rabona bonus dobrodošlice ističe 30 dana nakon aktivacije.

Osim "glavnog" bonusa za nove igrače, već registrovani igrači imaju priliku aktivirati neke od sljedećih promocija:

Rabona bonus dobrodšlice
 • + 50% sedmičnog bonusa za ponovno punjenje do 500€;
 • + Povrat od 50% uloženih sredstava na konjske trske do 50€;
 • + Besplatna opklada na stoni tenis do 10€;
 • + Povrat 25% uloga na Cyber FIFA opklade;
 • + Povrat iznosa uloženog na izgubljene opklade u eSportu do 50€;
 • + Acca povećanje od 10% do 100,000€;
 • + 10% Cashback promocija do 500€;
 • + Bonus za igranje virtuelnih sportova do 500€;
 • + Druge promocije sa ograničenim trajanjem.

Ne možemo izostaviti VIP klub koji je razvila Rabona kladionica, a kojim nagrađuje najaktivnije igrače na svojoj platformi. VIP klub ovog operatera sastoji se od 5 nivoa. Označeni su kao: početnik, amater, profesionalac, svjetska klasa i legenda. Klađenjem na sajtu, svaki igrač prikuplja odgovarajuće poene koji mu daju VIP rang.

Pored klađenja, bodovi se mogu prikupljati i ispunjavanjem izazova koje kladionica Rabona postavlja pred igrače. U zavisnosti od nivoa na kojem je korisnik pozicioniran, može dobiti pogodnosti kao što su 5%, 10% ili 15% povrat novca; od 7.000€ do 20.000€ mjesečni limit isplate; usluge ličnog menadžera kao i 50% dnevnih besplatnih opklada do 500€.

Tržišta klađenja na sportske događaje

Rabona kladionica nudi mogućnost izbora između desetina različitih tržišta klađenja dostupnih u standardnim sportskim utakmicama i onima koji se prate širom svijeta. S obzirom na to da je fudbal jedan od najpopularnijih sportova u Bosni i Hercegovini, operater je osigurao dobro poznata tržišta za ovaj sport, kao što su 1X2, dupla šansa, tačan rezultat, više/manje, prvi strijelac, hendikep i slično. Ponuda opklada u tenisu je također raznolika. Igrači mogu birati tržišta kao što su pobjednik seta, da li će biti tajbrejka, set hendikepa, tačan rezultat i drugo.

Što se tiče kreiranja online tiketa, vrlo je jednostavno. Laganim pritiskom ili klikom na kvotu odabranog tržišta klađenja, opklada će biti prebačena na online tiket. Ako igrač želi igrati na više tržišta, može kreirati višestruku ili sistematsku opkladu i tako povećati potencijalni profit. Ovdje "Combo boost" bonusi mogu poslužiti za dodatno povećanje potencijalne zarade. Nakon provjere sabranih kvota, mogućih dobitaka i ukupnog uloga, igrač definitivno stavlja opkladu i ova procedura se ne može opozvati.

Lista sportova koju nudi Rabona kladionica

Na sajtu ove kladionice nalaze se razni sportovi kako bi se mogli zadovoljiti interesi svih registrovanih igrača. Nogometu, košarci, tenisu i odbojci obično se najviše pažnje posvećuje u Bosni i Hercegovini. Pored ove „fantastične četvorke“, na platformi su dostupni i drugi popularni sportovi poput američkog fudbala, hokeja na ledu, kriketa, MMA, boksa, rukometa, ragbija, vaterpola, stonog tenisa i mnogih drugih.

Osim standardnih sportova, platforma nudi i mogućnost klađenja na esport. Esport odeljak na stranici uključuje Counter Strike, Dota 2, Kings of Glory, League of Legends, Overwatch, StarCraft i Valorant. Operater je također posvetio poseban odjeljak virtuelnim sportovima. Tamo možete pronaći virtuelni fudbal, tenis, hokej, trke pasa, konjske i motociklističke trke.

Klađenje i praćenje sportskih mečeva u realnom vremenu

Uz već dobro poznato klađenje prije početka utakmice, Rabona sportska kladionica svojim korisnicima nudi mogućnost klađenja u realnom vremenu. Opcija Rabona kladjenje uzivo dostupna je samo za određene sportove. To su oni u kategoriji najpopularnijih, kao na primjer fudbal, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis i hokej.

Pored navedenih sportova, za klađenje uživo dostupni su i Efudbal, Ekosarka, esport mečevi i drugi. Klikom na odgovarajuću utakmicu koja je u toku otvara se posebno polje "Utakmica uživo" na desnoj strani ekrana. Tu će u početku prikazati "Virtuelno polje" koje ima zadatak da predstavi aktivnosti timova/igrača na terenu.

Ovdje se može pogledati i statistika utakmica, koja treba da pruži podatke o primljenim žutim/crvenim kartonima, broju izvedenih kornera, rezultatima timova u prethodnim utakmicama, procjeni vjerovatnoće pobjede igrača/ekipa i slično. Pored virtuelnog polja nalazi se polje sa oznakom "Video" koje ima veoma važnu funkciju u klađenju uživo jer omogućava praćenje direktnih prenosa sportskih utakmica.

Emitovanje uživo se može proširiti na cijeli ekran, a brzina reprodukcije se također može podesiti. Veća brzina reprodukcije može biti izuzetno korisna ako igrač želi pogledati dio utakmice koji je propustio. Neposredno ispod kvadrata za prenos video streama nalazi se onlajn tiket za lako i pravovremeno postavljanje pravih opklada u skladu sa razvojem događaja na terenu utakmice koja se prati.


Rabona mobilna aplikacija za klađenje

Web stranica Rabona BiH je u potpunosti prilagođena za pristup kako sa računara tako i sa mobilnih uređaja. Stranice prilagođene mobilnim uređajima omogućavaju veću fleksibilnost i slobodu u klađenju. Stoga se današnji operateri utrkuju da korisnicima pruže upravo ove usluge koje su usmjerene na poboljšanje iskustva klađenja na mobilnim uređajima.

Gore spomenuto iskustvo može se najbolje postići korištenjem posebno dizajniranih aplikacija za klađenje. Rabona kladionica je inovativni operater, odnosno prati razvoj tehnologija i nastoji da unapredi usluge, pa je u skladu sa tim razvila aplikacije dostupne na nekoliko operativnih sistema.

Softver za klađenje koji je razvila Rabona može se potpuno besplatno preuzeti sa službene web stranice ili online trgovina kao što su Apple Store i Google Play. S obzirom na navedene online trgovine, lako je zaključiti da je Rabona omogućila igračima korištenje i Android i iOS aplikacija. Kada je u pitanju sam proces preuzimanja, on se može odvijati na dva načina. Prvi i ujedno najbrži način za instaliranje aplikacije je čitanje QR koda sa desktop verzije web stranice operatera.

Druga opcija za preuzimanje aplikacija je putem mobilno prilagođenog sajta. Tamo morate pronaći ikonu za preuzimanje aplikacije, dozvoliti preuzimanje iz nepoznatih izvora i zatim dovršiti proces instalacije koji traje nekoliko trenutaka. Rabona aplikacije za Android i iOS uređaje omogućavaju gledanje prijenosa sportskih utakmica uživo, primanje obavijesti i mnoge druge pogodnosti za igrače.


Funkcionalnost i dizajn zvanične stranice

Kao i većina drugih operatera u industriji klađenja, Rabona BA se također posvetila razvoju minimalističke stranice za klađenje. Dakle, službena stranica ima lagani interfejs, što može biti vrlo zgodno za one koji je prvi put posjećuju. Vrlo je korisno za nove igrače da se registracija može obaviti brzo, što je Rabona također omogućila.

Dobra organizacija sajta se najbolje vidi u klađenju uživo koje prevashodno zahtjeva pravovremenu reakciju igrača. U video polju, korisniku se prikazuju dostupne utakmice za klađenje uživo, okvir za praćenje prijenosa uživo i online tiket za istovremeno kreiranje pojedinačnih, kombinovanih i sistematskih opklada.


Korisnička podrška koju pruža kladionica Rabona

Prvi i ujedno najpovoljniji način stupanja u kontakt sa operaterom je putem opcije live chat koja je na usluzi igračima 24/7. Komunikacija u realnom vremenu sa profesionalnim i uvijek dostupnim zaposlenicima Rabona kladionice može riješiti svaki problem i nedoumicu igrača u najkraćem mogućem roku. Ipak, opcija podrške uživo za igrače dostupna je samo na engleskom jeziku.

Druga mogućnost koja se nudi igračima je postavljanje i rješavanje pitanja putem e-mail podrške. Odgovori na e-poštu se ne mogu očekivati automatski kao kod live chat-a. Međutim, odgovori na mejlove se šalju u roku od 45 minuta, što je izuzetno brzo u poređenju sa drugim sajtovima klađenja. Napominjemo da Rabona kladionica ima i široku rubriku ‘’Često postavljana pitanja’’ koju klijenti trebaju provjeriti prije korištenja gore navedenih oblika korisničkog servisa.

Informacije o kompaniji
Ime Rabona
Adresa Scharlooweg 39, Willemstad, Curacao
Osnovan 2019
Licenca Curacao, 8048/JAZ
Telefon Ne
E-mail [email protected]
Kontakt forma Ne
Chat uživo Da

Rabona kladionica - Posljednje riječi o operateru

Rabona kladionica je međunarodni operater sa širokim spektrom dostupnih sportova i tržišta klađenja. S obzirom na primamljiv bonus dobrodošlice, možemo zaključiti da želi proširiti svoje usluge i uključiti još više igrača iz različitih dijelova svijeta na platformu. Trenutnim korisnicima želi pružiti različite opcije u svim segmentima, kako kada su u pitanju bonusi, tako i sistemi plaćanja itd. To nam govori da nastoji da zadovolji specifične interese svakog svog klijenta. Također, ono što je i značajno jeste da ispunjava sve sigurne kriterijume i da ide u korak sa razvojem tehnologije, što pokazuje kreiranje aplikacija za klađenje.

Često postavljena pitanja

Kladionica Rabona nema zakonskih prepreka u pružanju usluga na teritoriji Bosne i Hercegovine. To znači da svi igrači koji se registruju, uplate depozit i počnu kladiti kod ovog operatera ne mogu biti pravno gonjeni za svoje postupke. Treba napomenuti da operater posjeduje i važeću licencu koju je izdala vlada Curaçao, što govori o njegovoj legalnosti i legitimnosti.
Operater igračima pruža izuzetno visok nivo zaštite u skladu sa važećim zakonom, čija se materija upravo odnosi na dato pitanje. Osim preko zakonskih normi, podaci korisnika su osigurani i kroz TSL tehnologiju enkripcije povjerljivih informacija, pohranjivanje podataka na hard disk i slično.
Funkcija prijenosa sportskih utakmica uživo dostupna je za sve događaje na kojima je moguće kladiti se uživo. Da bi pokrenuo ovu opciju, igrač prvo treba da klikne na "Uživo Mečevi", a zatim na "Video". Postoji mogućnost podešavanja veličine i brzine toka utakmice.
Da, postoji. Kladionica Rabona je razvila softver za oba operativna sistema navedena u pitanju. Dakle, igrači mogu preuzeti, instalirati i kladiti se putem Android i iOS aplikacija gdje god da se nalaze. Softver se može preuzeti ili skeniranjem QR koda na desktop verziji stranice ili direktnim preuzimanjem i zatim instaliranjem putem mobilne verzije.
U zavisnosti od nivoa na kojem se igrač nalazi, pogodnosti koje će mu biti dostupne se razlikuju. Neki od njih su lični menadžer, viši mjesečni limiti povlačenja, besplatne opklade, povrat uloženih sredstava i slično.
Svaki registrovani igrač na Rabona ba ima priliku da postane član VIP programa i na taj način ostvari pogodnosti. Samom registracijom igrač zauzima mjesto na prvom od 6 dostupnih nivoa VIP programa. Klađenjem na sportske događaje igrač prikuplja CP bodove koje može zamijeniti za besplatne opklade u vrijednosti od 5.000€ mjesečno. Opklada od 3€ na sportske događaje s kvotom od 1,3 li više donosi 1 CP bod.
Više preporučenih kladionica
open
Top