20bet Kladionica recenzija - Novi operater u industriji klađenja

20bet kladionica je jedina od novopridošlica u industriji klađenja koja je probila svoj put ka vrhu zahvaljujući brojnim pogodnostima koje pruža igračima. Zbog čega je ova kladionica omiljena među BiH igračima saznat ćete u našem pregledu.

Prikazi vise

Obuhvatili smo sve najrelevantnije funkcije ove kladionice, a najveću pažnju smo usmjerili na sigurnost stranice; ponudu sporta, bonusa, sistema plaćanja; mobilne aplikacije i drugo.

Prikazi manje
Bonus dobrodošlice: 100 EUR
20Bet
5
  • Praćenje prijenosa uživo
  • Dosta mogućnosti plaćanja
  • Android/iOS mobilne aplikacije
Licenca
  • Metode plaćanja:
*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+
Bonus: 5
Isplata: 4.5
Uplata: 4.5
Softver: 5
Korisnička podrška: 4
Web stranica: 5

Licenca i regulacija operatera

Licenca koja osigurava sigurnost i zaštitu korisnika na ovoj web stranici su Curaçao i Kahnawake. Uz MGA, Curaçao licenca je jedna od najprestižnijih i najčešće korištenih licenci od strane online kladionica. Korisnički podaci na platformi obrađuju se u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Prema ovom propisu, operater nema dozvolu otkrivanja korisničkih podataka trećim licima bez pristanka igrača.

Kladionica 20bet može koristiti podatke ostavljene na platformi samo u svrhu pružanja boljih usluga igračima. Drugi vid zaštite privatnih podataka korisnika jeste putem 128-bitne SSL enkripcije verzije 3. SSL tehnologija omogućava da svi lični podaci primljeni od igrača budu šifrovani u bazi podataka zaštićenoj lozinkom i redovno ažuriranom firewall softverom. Naglašavamo da maloljetnici uživaju posebnu zaštitu na sajtu. U cilju sprječavanja korištenja usluga klađenja od strane osoba mlađih od 18 godina provjeravaju nalozi registrovanih igrača.

20bet registracija po koracima

20Bet

Za proces registracije na 20bet potrebno je proći tri koraka. Prije ispunjavanja potrebnih podataka, igrač mora pristupiti službenoj web stranici operatera ili preuzeti mobilnu aplikaciju i pritisnuti polje za registraciju. Nakon toga, igrač treba unijeti sljedeće u predviđena polja:

Nakon davanja svih gore navedenih informacija, 20bet registracija će biti uspješno završena, a igrač će ostati prijavljen na web stranici ili mobilnoj aplikaciji. Od igrača će se zahtijevati da potvrdi e-poštu.

Verifikacija će se od korisnika tražiti neposredno prije prvog povlačenja, kao uslov za dozvolu transakcije isplate. Da bi potvrdio račun, igrač mora pristupiti odjeljku "Moj račun", a zatim polju "Verifikacija računa".

Ovdje će biti prikazano polje u koje igrač mora učitati dokumente koji predstavljaju dokaz identiteta i adrese. Dokaz identiteta se vrši podacima iz pasoša, lične karte ili vozačke dozvole. Dokaz o adresi ne smije biti stariji od 90 dana, a uključuje dokumente kao što su izvod iz banke, račun za komunalije i plaćanje mobilnih usluga.

Metode uplate i isplate sa 20bet korisničkog računa

20bet ba nudi mnogo mogućnosti kada su u pitanju dostupni sistemi plaćanja. Napominjemo da će se transakcije obračunavati u valuti koju je igrač izabrao prilikom registracije. Neke od dostupnih opcija koje korisnici mogu koristiti za dopunu računa za klađenje su sljedeće:

Kod kreditnih kartica, e-novčanika i vaučera minimalni depozit počinje od 1€ pa naviše, dok je kod kriptovaluta ovaj limit postavljen na 10€. Za većinu metoda depozita, maksimalni uplata ograničena je na 100.000€.

Kladionica 20bet ne naplaćuje dodatne troškove prilikom dopune računa, a transakcije uplate su trenutne kod svih navedenih sistemima plaćanja.

Sve opcije depozita, odnosno e novčanici, kriptovalute i kreditne kartice, osim vaučera, mogu se koristiti i prilikom povlačenja sredstava. Ograničenja povlačenja zavise od odabranog načina plaćanja, a isto važi i za vrijeme isplate.

Najbrže isplate omogućavaju kriptovalute kod kojih obrada korisničkog zahtjeva za povlačenje traje kraće od 24 sata. Slijede e-novčanici s prosječnim vremenom isplate od 12 sati. I na kraju, povlačenje kreditnom karticom može potrajati do 7 radnih dana. Na kraju, želimo da upozorimo da postoje određeni troškovi za transakcije isplate koje obračunavaju sami platni sistemi, a ne operater.

20bet bonus dobrodošlice, druge promocije i VIP program

Operater nudi širok spektar bonusa koji nagrađuju kako nove igrače tako i već registrirane korisnike. Svaki novi klijent koji je završio proces registracije ima priliku da dobije 20bet bonus dobrodošlice do €100. Ponuda dobrodošlice je 100% od prvog depozita na web stranici ili mobilnoj aplikaciji napravljenog putem bilo kog od dostupnih sistema plaćanja.

Minimalna uplata kao uslov za aktivaciju promocije dobrodošlice je 10€. Da bi ispunio uslove klađenja, igrač će morati uložiti 5 puta veći iznos bonusa u akumulacijske opklade. Svaka akumulacijska opklada mora sadržavati najmanje 2 odabira s kvotom 2 ili više. Rok važenja promocije dobrodošlice je 7 dana od aktivacije.

Pored bonusa dobrodošlice za nove igrače, 20bet sportska kladionica nudi i druge promocije za one koji su već korisnici njihovih usluga. 20bet bonus ponuda uključuje i:

22Bet bonus dobrodšlice
  • + Promociju "Prognosis" s potencijalnim besplatnim opkladama u iznosu od 5.000€.
  • + Subotnji bonus za dopunu do 100€ unosom odgovarajućeg promo koda.
  • + 25% bonusa za Skrill depozite.
  • + Kladionički turnir sa nagradnim fondom od preko 8.000 €.

Na kraju, želimo da istaknemo da svi aktivni korisnici na sajtu ovog operatera imaju priliku da ostvare pogodnosti kroz VIP program. VIP program 20bet sastoji se od tačno 6 nivoa. Napredak kroz nivoe je moguć prikupljanjem bodova koji se akumuliraju postavljanjem opklada. Za prvi nivo igrač se kvalifikuje registracijom na platformi za klađenje, dok je za posljednji 6. nivo potrebno 200.000 poena.

Sakupljeni bodovi se zamjenjuju za CP bodove. Za svaka 3€ uložena u opklade s kvotom od najmanje 1.3, igrač osvaja 1 CP. CP bodove igrač može koristiti tako što će ih pretvoriti u besplatne opklade. Preko CP poena u VIP programu korisnik može osvojiti 5.000 EUR besplatnih opklada mjesečno.

Opklade i tržišta klađenja na 20bet

20bet kladionica pokriva tržišta klađenja na najpopularnije sportske događaje. S obzirom na to da je fudbal jedan od najčešćih sportova na koje se korisnici klade, operater je omogućio različite vrste opklada u ovom segmentu. Neka od najpopularnijih tržišta u fudbalu su 1X2, dupla šansa, oba tima daju gol, azijski hendikep i drugi. U tenisu isto postoje različita tržišta kao što su pobjednik, tačan rezultat, set hendikep i slično.

Klikom na kvote na odabranom tržištu klađenja, kreira se opklada na online tiketu, koji se nalazi na desnoj strani ekrana. Igrači mogu birati između kreiranja pojedinačnih i višestrukih opklada. Tokom kreiranja višestrukih opklada, kvote se zbrajaju i igrač može provjeriti njihov iznos pritiskom na "Multi bet". Korisnici također imaju priliku da na tiketu provjeravaju rezultate svih postavljenih opklada. Na kraju, dodali bismo da je kladionica 20bet usvojila pravilo koje zabranjuje korisnicima da povuku opkladu koja je već postavljena.

20bet kladionica – Ponuda sportova

Ova kladionica nudi široku listu dostupnih sportova. Možete se kladiti na preko 35 različitih sportova i koristiti, kao što ste već vidjeli, mnoga tržišta klađenja. No, nogomet, tenis i košarka su svakako među TOP 3 najpopularnijih spotova u Bosni i Hercegovini. Osim toga, imaćete priliku da se kladite na druge ne tako popularne sportove kao što su alpsko skijanje, pikado, indy trke, pesapallo, schwingen i druge.

Pored klađenja na klasične sportske događaje, 20bet kladionica omogućava i klađenje na esport. Od esporta u ponudi je DOTA, Counter Strike, eSoccer, eBasketball, King of Glory, League of Legends i Esport Overwatch. Na sajtu ne postoji poseban odjeljak za virtualno klađenje, već su esportovi pozicionirani na listi zajedno sa tipičnim sportovima.

20bet kladjenje uzivo i praćenje prijenosa sportskih događaja

‘’Prematch’’ klađenje je odavno prevaziđeno. Najbolje kladionice danas se fokusiraju na pružanje boljeg iskustva klađenja korisnicima kroz mogućnost praćenja i polaganja opklada na događaje uživo. Kladionica 20bet omogućila je svim korisnicima da u realnom vremenu prate rezultate sportskih mečeva i vrše opklade.

Sportovi za koje je dostupno 20bet kladjenje uzivo su fudbal, košarka, stoni tenis, odbojka, bejzbol, badminton i drugi. Što se tiče esporta, klađenje u realnom vremenu moguće je kod League of Legends, eSoccer i eBasketball.

Još jedna vrlo važna karakteristika 20bet-a je da igračima pruža mogućnost praćenja prijenosa svih sportova dostupnih za klađenje uživo. Međutim, nemaju svi događaji dostupnu funkciju prijenosa uživo. Mečevi koji nude ovu mogućnost označeni su odgovarajućom ikonom identičnom ono kod YouTube-a.


20bet BiH mobilna stranica i aplikacije

20bet kladionica je prilagodila službenu stranicu za pametne telefone. Korisnici svih operativnih sistema mogu pristupiti sajtu za klađenje bez ikakvih problema i kladiti se kao preko desktopa. Za još bolje iskustvo klađenja, operater je razvio aplikacije za Android i iOS uređaje. Preuzimanje navedenih aplikacija može se izvršiti putem službene web stranice ili Google Play i Apple Store-a.

Za preuzimanje aplikacije sa stranice, korisnik joj mora prije svega pristupiti putem telefona, a zatim pronaći ikonu za preuzimanje u padajućoj listi na lijevoj strani ekrana. Pritiskom na "Preuzmi" aplikacija će biti preuzeta, nakon čega slijedi proces instalacije koji traje nekoliko sekundi. Ako se od korisnika traži da omogući preuzimanja iz nepoznatih izvora, to treba učiniti u postavkama mobilnog uređaja.

U aplikaciji se igrač može registrovati ili prijaviti odmah ako već ima nalog. Nakon prve prijave, od korisnika iOS i Android aplikacije će zatražiti da kreiraju 4-cifreni PIN. Kreiranje PIN-a doprinosi zasićenosti aplikacije pa ga preporučujemo. Dodatna sigurnost korišćenja aplikacije može se postići aktiviranjem opcija za identifikaciju lica i dodira u odjeljku „Moj nalog“. Osim toga, bitne karakteristike aplikacije su to što radi na više jezika, šalje redovna obavještenja korisnicima, omogućava pretragu sportskih događaja i drugo.


Dizajn i funkcionalnost službene web stranice

Uređenost službene web stranice kladionice je na zavidnom nivou. Pored modernog dizajna sajta, operater se potrudio da osigura minimalistički interfejs koji omogućava laku navigaciju onima koji ga posjećuju prvi put. Korisnici mogu lako uočiti neke od najvažnijih 20bet BiH usluga, kao što su sportsko i uživo klađenje, mobilne aplikacije, podršku uživo i još mnogo toga.

Jasno je istaknuto i da stranica radi na nekoliko jezika. Međutim, zastava BiH nije među dostupnim jezicima. Također, kako bi lakše pronašli željeni sportski događaj među hiljadama njih koji se svakodnevno nude, operater je osigurao traku za pretragu.


Dostupne forme korisničke podrške za korisnike 20bet kladionice

Na ovoj web stranici dostupno je nekoliko oblika korisničke podrške. Prvo, želimo da istaknemo opciju live chat-a koja je dostupna 24/7. Komunikacija u realnom vremenu je moguća na nekoliko jezika. To su engleski, portugalski, njemački, francuski, španski, talijanski i japanski. Testirali smo live chat operatera postavljanjem pitanja o VIP programu, a odgovor smo dobili u roku od nekoliko sekundi.

Pored funkcije ćaskanja u realnom vremenu, korisnici mogu kontaktirati operatera putem e-maila i popunjavanjem obrasca na stranici. Odgovor korištenjem ovih opcija može se očekivati u roku od 24 sata. Na web stranici postoje dva e-maila, jedan za pitanja, a drugi za žalbe. Da biste postavili pitanje putem obrasca na web stranici, potrebno je odabrati kategoriju problema, unijeti ime, email i iznijeti svoje pitanje.

Informacije o kompaniji
Naziv 20bet
Adresa Parthenonos 5, Flat 103, 2020, Nicosia, Kipar
Osnovan 2020
Licenca 8048/JAZ2017-067
Telefon Ne
E-mail [email protected]
Kontakt forma Da
Chat uživo Da

Zaključak

Mnoge pogodnosti su omogućene 20bet da postane jedna od najpopularnijih kladionica ne samo u BiH već i u drugim zemljama. S obzirom na međunarodni karakter usluga, pobrinuli su se da se stanovnici različitih dijelova svijeta mogu nesmetano kladiti prilagođavajući stanicu i live chat različitim jezicima.

Što se sportskog klađenja tiče, ono je raznoliko, a pored klađenja pre utakmice, mnogi sportovi imaju mogućnost klađenja i gledanja prijenosa uživo. Bonus ponuda također nije ograničena. Pružaju promocije za nove i za registrovane igrače, a one najaktivnije nagrađuju kroz VIP program. Sigurne opcije plaćanja kao i mobilne aplikacije su još jedna bitna karakteristika 20bet.

FAQ

20bet sportska kladionica potpuno je legalna u Bosni i Hercegovini. Bosanski igrači mogu se kladiti na sve sportske događaje dostupne na platformi bez straha od pravnih posljedica. Curaçao licenca je dokaz legalnosti i legitimnosti 20 beta. Upozoravamo igrače da prije registracije na bilo kojoj kladioničarskoj stranici prvo provjere da li operater ima važeću licencu ili ne.
Više je pokazatelja sigurnosti 20bet stranice za klađenje. Prije svega, operater posjeduje licencu koju je izdala vlada Curaçao, a koja ukazuje da je web lokacija prošla sve sigurnosne provjere koje su obavljene prije njenog izdavanja. Kladionica 20bet također štiti lične i finansijske podatke svojih korisnika. Zaštita podataka je osigurana 128-bitnom SSL enkripcijom verzije 3, koja bezbjedno pohranjuje prikupljene podatke i sprečava neovlašćeni pristup. Zaštita maloljetnika također je prioritet operatera.
Opcija uzvio klađenja dostupna je za većinu sportova, uključujući fudbal, košarku, tenis, odbojku, golf i druge. Ova opcija je dostupna i za esport događaje. Određene utakmice sadrže funkciju praćenja direktnih prijenosa. Oni sportski događaji koji nude mogućnost gledanja prijenosa u realnom vremenu označeni su odgovarajućom ikonicom kako bi ih korisnici lakše prepoznali.
Kladionica 20bet razvila je vlastiti softver za klađenje, koji je igračima dostupan za besplatno preuzimanje sa službene web stranice ili iz odgovarajućih online trgovina. Aplikacije za klađenje ovog operatera su podržane na Android i iOS operativnim sistemima. Korištenje aplikacija pruža dodatne oblike zaštite korisničkog računa putem PIN-a, i/ili identifikacije putem lica i dodira.
Postoji nekoliko sigurnih sistema plaćanja koje igrači mogu koristiti za depozite i isplate. Za uplate igrači mogu koristiti različite kreditne kartice, e-novčanike, vaučere i kripto valute. Za isplate se mogu koristiti svi prethodno navedeni načini osim vaučera. Ograničenja uplata i provlačenja, vrijeme obrade transakcije, kao i troškovi povezani s njima, razlikuju se od odabranog platnog sistema.
Svaki registrovani igrač na 20bet ba ima priliku da postane član VIP programa i na taj način ostvari pogodnosti. Samom registracijom igrač zauzima mjesto na prvom od 6 dostupnih nivoa VIP programa. Klađenjem na sportske događaje igrač prikuplja CP bodove koje može zamijeniti za besplatne opklade u vrijednosti od 5.000€ mjesečno. Opklada od 3€ na sportske događaje s kvotom od 1,3 li više donosi 1 CP bod.
Više preporučenih kladionica
20Bet
open
Top