Oba tima daju gol – Sve što trebate znati o ovoj vrsti klađenja

Osnovni marketi W-D-W (pobjeda-neriješeno-pobjeda) kao pojedinačna ili akumulator / zbirna opklada ubjedljivo su najpopularniji tip opklade za nogomet i druge sportove. Oba tima daju gol / ne daju gol mogu pružiti mnogo bolje kvote i općenito bolju vrijednost, pogotovo kada se kladite na timove koji računaju na pobjedu. Takozvane GG / NG opklade su sve popularnije, a to znači da vrhunske kladionice nude dobre kvote kako bi ostale konkurentne i privukle nove igrače.

U ovom vodiču raspravljamo o statistici kolika je vjerovatnost da oba tima postignu pogodak i o uobičajenim strategijama klađenja koje se koriste kako bi se maksimalno iskoristile ove opklade.

Najbolje kladionice za klađenje na oba tima daju gol

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Oba tima daju gol – Objašnjenje

Ako ste novi u klađenju za vas smo pripremili objašnjenje za klađenje na oba tima daju gol. Oba tima koja postižu gol ili BTTS (od engleskog both teams to score), kako se često skraćuje, opklada je koja zahtijeva da svaki tim postigne gol tokom meča kako bi opklada bila dobitna.

Obje ekipe koje postižu pogodak jedan su od najpoznatijih sistema klađenja

Ova opklada postoji već dugi niz godina, ali popularnost je porasla tek u skorije vrijeme, a to je uglavnom zbog lakšeg pristupa tržištu putem interneta. Mnogi također smatraju da ova opcija za klađenje može biti dragocjenija u odnosu na druge markete.

Oba daju gol market je tip opklade na koju se može uložiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim marketima. Oba daju gol tipovi i uobičajeni primjeri:

Dostupne kvote za oba daju gol

Kvote se razlikuju ovisno o meču i uglavnom odražavaju vjerovatnost da će oba tima postići gol tokom igre. Očekujte da ćete pronaći kvote negdje od oko 1,50 do 5. Kao što znamo, fudbal i drugi sportovi s malim brojem golova toliko su popularni zbog broja iznenađujućih rezultata. Ova vrsta opklade pruža odličan način za dobitak, čak i ako dođe do iznenađenja u konačnom rezultatu.

Primjer može biti da se želite kladiti da će Manchester United pobijediti West Ham, ali koeficijenti su mali, recimo 1.40 da United pobijedi. Mislite da će Man Utd pobijediti, ali također mislite da će West Ham postići gol u utakmici. U ovom slučaju možda ćete moći dobiti recimo kvotu 2.1 na GG okladu dajući daleko bolju vrijednost od marketa domaćin pobjeđuje. Najbolji aspekt je čak i ako West Ham totalno preokrene meč u svoju korist, recimo 3-1 ali vi i dalje prolazite svoj listić sve dok obje ekipe postižu gol tijekom meča.

Koliko često obje ekipe postižu gol u fudbalu

Šanse da obje ekipe postignu gol u fudbalu razlikuju se ovisno o timu i ligi, ali u prosjeku će obje ekipe postići pogodak u Premier ligi oko 50%. Ako ovo podijelite na prvo i drugo poluvrijeme, otkrit ćete da je vjerojatnost da će obje momčadi postići pogodak u prvom poluvremenu nešto manje od 20%, otprilike 1/5 vremena i nešto manje od 25% u drugom dijelu, oko četvrtine vremena.

Ako oba tima postignu gol u prvom poluvremenu, šanse da će oba tima postići gol u drugom poluvremenu su za oko 3-4% veće od ukupnog prosjeka. Ako nijedan tim ne postigne pogodak u prvom poluvremenu, šanse su sada za oko 2-3% niže od prosjeka oba tima koji su postigli pogodak u drugom poluvremenu. Ako jedan tim postigne pogodak u prvom poluvremenu, šanse za postizanje pogotka u narednom periodu otprilike su prosječne, nešto ispod 25%.

Bez obzira na to kako to gledate, ovo je vrlo česta pojava i mnogo je vjerovatnije od šansi za neriješeno, na primjer, što se događa u oko 30%. Čak i ako se kladite na neriješeno, možda će vam biti bolje da se kladite na neriješeno i obje ekipe će postići gol (ako je ova igra dostupna u vašoj kladionici) jer je manje od 10% neriješenih rezultata bez golova.

Online kladionice se snažno natječu s GG/NG kvotama, posebno za veće utakmice, stoga razumno klađenje na ovom tržištu često može donijeti veliki dobitak.

Oba daju gol – akumulatori

Ulaganje GG/NG višestruke opklade zaista može dodati veliku vrijednost vašim opkladama ako mislite da će oba tima pronaći zadnji dio mreže. Uobičajeni akumulatori na W-D-W marketima često mogu biti frustrirajući jer trebate ubaciti autsajdera ili trebate imati puno utakmica da biste dobili dobar povratak novca.

Kao što svi znamo što više izbora imate u zbirnoj opkladi, veće su šanse za iznenađenje, što je i veća marža za kladionicu. Zbirne opklade sa oba tima daju gol doneće veću ukupnu kvotu sa manje utakmica nego više utakmica sa merketima 1x2 koje ionako imaju manje šanse da budu dobitne.

Mnoge kladionice koje pružaju akumulator osiguranje, vratit će vam svoj ulog ako vas iznevjere u višekratnicima 4+ ili 5+, ili dodajući dodatnu vrijednost ovim ulogama. U određenim kladionicamai vam nude povrat novca ako se utakmica završi rezultatom 0:0 (ne važi za sve lige).

Oba daju gol strategiji klađenja

Kao i većina stvari vezanih uz klađenje, nema sigurnih načina za pobjedu. Ono što ćete dobiti s obje ekipe da postignu gol je vrsta opklade koja općenito nudi dobru vrijednost u odnosu na neke druge markete, a to s vremenom često može dodati vrijednost vašim opkladama i bilo kojim naknadnim dobicima.

Kod stavljanje ovih opklada treba paziti na neke stvari. Na primjer, vrhunski timovi puno pobjeđuju, ali neki vrhunski timovi, posebno oni s naglaskom na napadu, vrlo često mogu primiti gol. Pomislite na Real Madrid ili Barcelonu koji vrlo često pobjeđuju, ali oni igraju često s rezultatima poput 3-1, 4-1, 5-1, itd.

Oba daju gol opklada ovdje može dodati ogromnu vrijednost, posebno u kombinaciji sa timom koji pobjeđuje. Primjer bi bio da Barcelona igra s Villarealom, Barca je snažni favorit na 1,5, ali ako ovo kombinirate s GG-om šanse mogu biti otprilike 3 ili više.

Uzmite u obzir i suprotno od ovoga, slabiji timovi koji prilično često postižu gol. Ako je na dnu tabele i klub koji rijetko pobjeđuje, ali vrlo često bude pobijeđen a uvijek postiže gol, 1-2, 1-3, 2-4, svejedno, tada oba daju gol i tim pobjeđuje opklada može dodati veliku vrijednost ako nekad iznenade pobjedom.

Ostale stvari na koje morate paziti a vezano je za klađenje na oba daju gol:

Oba daju gol za akumulatorsku strategiju

Oba daju gol

Ako ste česti u kladionici, sjajna opcija je kupon sa osiguranim kvotama kao što daju pojedine kladionice. Takođe razmislite o osiguranju acca, bonusima i besplatnim tiketima za pojedine timove u vidu promocije za dodavanje dugoročnije vrijednosti ovim marketima ako ih redovno igrate. Najbolji primjer je 'bored draw' kod određenih kladionica, važi za lige petice na rezultat 0:0 kvota je 1 i tiket će biti dobitan ako ste pogodili ostale parove.

Ako postavite akumulatore, dobar savjet je da pomiješate svoj multipla na osnovu najboljih tržišta za pojedinačne igre. Na primjer, možda ćete biti sigurni da će Liverpool pobijediti Everton, ali niste toliko sigurni u rezultat, u utakmici Man United protiv Arsenala mislite da će obje ekipe postići pogodak, ali ne možete predvidjeti konačni rezultat, a u utakmici Chelsea i Tottenham mislite da će Chelsea pobijediti, a Spurs postići gol.

Zašto u ovom scenariju ne postavite visoki ton koji sadrži jednu pobjedu, jednu gg i jednu gg + pobjeda. Ova opklada će tačnije odražavati vaša predviđanja i također će optimizirati kvote.

Razmislite o klađenju sa punim pokrićem na ovom tržištu. Tržišta GG, a posebno GG + konačan ishod mogu imati relativno visoke izglede, ali ih je teže predvidjeti i vjerovatnije će pogriješiti. Nešto poput Lucky 15 s četiri odabira, svaki sa cijenom od recimo 3, 4 ili čak 5, i dalje bi isplatilo ako bi ušlo samo dvije oklade u sistemu.

Sažetak

Oba tima daju gol tip je na koji biste definitivno trebali igrati u budućnosti ako do sada niste. Prekrasno je jednostavno, jer navijate za golove a potpuno je svejedno koja ekipa ih postiže a postoje redovne mogućnosti u kojima se dobro isplati tipovati. Dosljedna dobit moguća je razumnim pristupom, čak i ako niste stručnjak za klađenje. To ne znači da je lako pogoditi oba daju gol opklade, ali one su sigurno lakše od mnogih drugih.

Samo zapamtite da slijedite savjete na ovoj stranici. Još uvijek trebate malo razmisliti o svojim odlukama kada stavljate ove opklade. Pazite da pažljivo razmotrite vjerojatnost da će oba tima postići gol, a ne samo nagađati. Posebno je važno biti selektivan u pogledu igara na koje se i kladite. Oduprite se iskušenju da se kladite na svaku pojedinu utakmicu i pokušajte se kladiti samo kada pronađete pravu vrijednost.

Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top