Najbolji sistem za klađenje i kvalitetni savjeti iskusnih igrača

Bez obzira da li se kladite samo iz hobija ili imate neke ozbiljnije aspiracije, cilj uvijek ostaje isti – pobijediti kladionicu u njihovoj vlastitoj igri. Naravno, kladionice uvijek imaju prednost jer zapošljavaju timove ljudi kojima je klađenje i sve povezano s njim jedini posao.

Ipak, postoje razni načini kojima možete popraviti svoje šanse za dobitak a sistemi za klađenje su možda i jedan od najsmislenijih. Najbolji sistemi za klađenje koji su objašnjeni u ovom članku mogu vam pomoći da značajno popravite svoje rezultate i češće izađete kao pobjednik iz ove borbe.

Najbolje kladionice za klađenje na sisteme

# Кladionica Bonus* Popularne Markete Cashout Posjeti
1
MaxBet
Paket dobrodošlice 1x2, Poluvrijeme/kraj Posjetite sadaMaxBet recenzija
2
22Bet
250 BAM 1x2, Zbir golove Posjetite sada22Bet recenzija
3
1xBet
200 BAM Azijski hendikep Posjetite sada1xBet recenzija
4
20Bet
100 € 1x2, Zbir golove Posjetite sada20Bet recenzija
5
bet365
25 € 1x2, Poluvrijeme/kraj Posjetite sadabet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*18+ Uslovi i Pravila važe za svaku ponudu.

Sistemi za klađenje za početnike

Sportsko klađenje je hobi i zabava u kojoj uživaju mnogi. Međutim, postoji velika razlika između ozbiljnih igrača i onih koji online klađenju pristupaju kao samo još jednom vidu zabave. Ovi prvi poznaju svu terminologiju, upoznati su sa raznim vrstama opklada i kladiončkih sistema, i znaju gdje mogu naći najbolje šanse za dobitak.

Sistemi za sportsko klađenje

Ukoliko ste se tek nedavno počeli kladiti ili jednostavno nikada niste ovoj temi pristupali ozbiljno, na ovoj stranici pronaći ćete mnoštvo korisnih savjeta, vodiča, i ostalih resursa koji će vam pomoći da upoznate ovu drugu stranu klađenja na internetu.

Online kladionice nude svojim igračima mnoštvo različitih sportova, marketa, i vrsta opklada. Mnoge od njih otvaraju zanimljive mogućnosti, posebno kada se koriste kao dio sistema. Ovaj članak, kao i mnoge druge stranice na ovom sajtu, nude mnoštvo informacija o svim tim različitim mogućnostima.

Dakle, ako želite bolje razumjeti klađenje online i poboljšati svoje mogućnosti za dobitak, na pravom ste mjestu. Nastavite čitati i pronaći ćete odgovore na mnoga pitanja koja možda imate kao i mnoštvo korisnih savjeta koje možete početi primjenjivati već danas.

Šta su zapravo sistemi za klađenje?

Šta zapravo znači sistem za klađenje i na koji se način ova vrsta klađenja razlikuje od „normalnog“ ili uobičajenog. Osnovna pretpostavka iza korištenja sistema jeste pokušati poboljšati dobitke na duge staze. Upravo iz ovog razloga, mnogi ozbiljni i profesionalni kladioničari radije igraju sisteme.

Naravno, čak ni najbolji sistem za klađenje nisu dovoljni sami po sebi. Potrebni su i solidno poznavanje određenih sportova, samodisciplina, i razumno upravljanje budžetom za sportsko klađenje. Ove kvalitete, u kombinaciji sa solidnim sistemima, mogu proizvesti veoma dobre dugoročne rezultate.

Sistemi za klađenje u praksi

Do sada smo se bavili teorijom klađenja i sistema ali kako to zapravo izgleda u praksi. Šta je to što sistem čini boljom ili sigurnijom opkladom od uobičajenog listića? Na koji način ovaj pristup poboljšava vaše šanse za dobitak?

Profesionalni sistemi za klađenje rade na principu pokrivanja više različitih mogućnosti na istom tiketu. Za razliku od uobičajenih opklada na konačnog pobjednika utakmice, na primjer, sistem kombinuje nekoliko faktora iz istog događaja ili čak više različitih događaja kako bi došao do optimalne kvote.

Sistemi za klađenje često koriste upravo ove manje popularne markete, kao što je zbroj golova na utakmici, poluvrijeme/kraj (pobjednik na poluvremenu i na kraju utakmice), oba tima daju ili ne daju gol, itd. Za većinu ovih sistema možete naći posebne stranice na ovom sajtu koje detaljnu objašnjavaju kako oni funkcionišu i kako ih najbolje možete koristiti.

Uglavnom, poenta sistema za klađenje je ne samo povećanje šanse za dobitak već kreiranje tiketa sa solidnim kvotama koji i dalje imaju realnu šansu za prolaz. Kako je već napomenuto, za ovaj način klađenje veoma je bitno solidno poznavanje određenog sporta ili pojedine lige ili takmičenja. Tako možete znati šta očekivati od određenih ekipa pa čak i pojedinih igrača i kreirati sisteme u skladu s tim znanjem.

Različiti tipovi opklada otvaraju mnoge mogućnosti

Gotovo sve sportske kladionice a osobite one koje rade online nude najrazličitije vrste opklada. Vaše mogućnosti zavisit će od pojedinog sporta ali gotovo svaki sportski događaj nudi veliki broj opcija na koje se možete kladiti (marketi).

Ukoliko želite uspjeti u sportskom klađenju, veoma je bitno da poznajete barem neke od ovih mogućnosti. Jedan od glavnih razloga je upravo taj što se ovi marketi najčešće koriste u raznim vrstama sistema. Drugi, možda i jednako bitan razlog, je taj što ove manje „popularne“ vrste opklada često imaju kvote koje su mnogo povoljnije za igrače.

Ljubitelji tenisa, na primjer, mogu se kladiti na ukupan broj gemova u meču. Kladionica će obično ponuditi određenu liniju a vi se kladite da će ukupan broje gemova biti veći ili manji od ponuđenog. U ovom slučaju, poznavanje kvalitete oba igrača kao i prosječno trajanje sličnih mečeva mogu biti od velike pomoći u procjeni.

Veoma popularan tip opklade u košarci je klađenje na ukupan zbroj koševa ili broje poena pojedinog tima. I u ovom slučaju, poznavanje ranijih utakmica i statistika mogu biti od velike koristi. Isto tako, korisno je ako znate da ključni igrač možda neće biti u igri ili da nije spreman da odigra svoju standardnu minutažu.

Profesionalni sistemi za klađenje i savjeti iskusnih kladioničara

Najbolji sistemi za klađenje nisu nužno i najjednostavniji. Iskusni igrači znaju mnoge trikove i sisteme koji mogu biti veoma profitabilni ali iziskuju i određeno poznavanje materije. Naravno, sve se može naučiti uz malo truda ali ako ste novi u ovom svijetu vjerovatno biste trebali početi s jednostavnijim stvarima i pomalo napredovati.

Vjerovatno najbolji sistem za klađenje je takozvana arbitraža. U ovom slučaju nije potrebno poznavanje sportova već je potrebno naći različite kladionice koje nude različite kvote za iste događaje. Ukoliko je razlika dovoljno velika, možete se opkladiti na sve rezultate (pobjeda domaćina, neriješeno, pobjeda gosta) i ostvariti profit u svakom slučaju.

Iako online kladionice ne vole arbitražno klađenje, iskusni igrači znaju kako da iskoriste propuste u sistemu i osiguraju profit. Ovaj sistem klađenja bio je osobito popularan ranije kada kladionice nisu bile tako brze da usklade ponude.

Klađenje sistemski listić

Klađenje sistemski listić je vrsta opklade gdje imate više opklada na istom listiću ali nije nužno da ih sve tačno pogodite kako bi listić bio dobitni. U sistemu 3/5, na primjer, morate pogoditi samo tri od pet parova kako bi ostvarili dobitak. Naravno, kvote su umanjene kod ovih sistema za klađenje ali isto tako mnogo češće ćete imati dobitne listiće.

Ukoliko vas interesuje više informacija o pojedinim sistemima, možete ih pronaći na ovom sajtu. Potrudili smo se da objavimo mnogo članaka koji se dotiču pojedinačnih sistema koji bi vam trebali pomoći da počnete na pravi način i izbjegnete neke potencijalne početničke greške.

Klađenje na golove: veoma popularan izbor

Budući da je fudbal vjerovatno najpopularniji sport na planeti, nije nikakvo iznenađenje da se najveći broj opklada događa upravo na različite fudbalske mečeve. Od svih tih opklada, sistem klađenja na golove je veoma popularan izbor kod iskusnih igrača ali i onih koji jednostavno vole malo začiniti stvari.

Klađenje na golove podrazumijeva veliki broj različitih marketa kao na primjer:

+ Oba tima daju gol
+ Tačan rezultat
+ Tačan zbroj golova (fiksno)
+ Ukupan zbroj golova na utakmici (ispod ili iznad određene linije)
+ Broj golova u prvom poluvremenu
+ Igrač postiže gol

Na primjer, ako se kladite na ukupan broj golova na utakmici i linija je postavljena na 3.5, možete se kladiti na više ili manje. Ukoliko se kladite na više (3.5+), vaša opklada će biti dobitna ukoliko na utakmici padnu četiri ili više gola. Nije bitan rezultat niti da li je jedan tim postigao više golova od drugog.

Ako se opkladite da oba tima daju gol, opklada je dobitna ukoliko oba tima postignu barem jedan pogodak unutar regularnog vremena. I ovdje nije bitno da li je jedan tim postigao sedam golova a drugi samo jedan. Jedino što je važno za vašu opkladu je da je i drugi tim postigao jedan gol.

Najbolji sistem za klađenje: više zabave i više dobitaka

Korištenje sistema za klađenje je zabavan način da dodate malo uzbuđenja u svoju praksu klađenja i istovremeno poboljšate svoje šanse za dobitak. Kako ste mogli pročitati ovdje, postoje mnogi različiti sistemi i svaki od njih može biti dobar izbor u određenoj situaciji.

Svakako, bitno je da ove sisteme koristite u sportovima koje najbolje poznajete jer ćete u tom slučaju imati najbolje rezultate. Sami sistemi klađenja nisu dovoljni ukoliko samo nagađate. U kombinaciji sa znanjem i iskustvom, međutim, mogu biti veoma korisni.

Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top