Košarka BiH – Gde i kako se kladiti online

Kosarka je jedan od najuzbudljivijih sportova na planeti i mi smo tu da vam damo sve što trebate znati o tome kako se kladiti na košarku, o tome koje su različite vrste košarkaških oklada, te o tome koja su osnovna košarkaška pravila kada je klađenje na ovaj sport u pitanju.

Ovaj sport se igra u cijelom svijetu, ali vrhunac košarke je NBA liga u Americi. Postoje i velika takmičenja u Europi, kao što je Euroliga, ali i u Aziji koja bilježi veliki rast u ovom sportu poslednjih godina.

Naravno, Olimpijske igre ostaju zlatni standard za međunarodnu košarku, a tu je i Svjetsko prvenstvo koje se održava svake četiri godine.

Klađenje na košarku jedno je od najjednostavnijih tržišta u sportskim igrama. Ovaj vodič za klađenje na košarku će vas provesti kroz načine kako se kladiti na košarku, koje su najpopularnije kvote i detalje klađenja uživo.

Pročitajte vodič ispod i saznajte mnogo korisnih informacija o klađenju na košarku.

Najbolje kladionice za klađenje na košarku

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Gdje se kladiti na košarku – Najbolje košarkaške kladionice

22Bet
22bet - nudi tržišta u glavnim košarkaškim ligama, kao što je NBA. Pored NBA, oni nude tržišta i za mnoge druge lige, uključujući Euroligu, Kinesku CBA ligu, NBL ligu Australije, pa čak i litvanski Hoptrans 3x3. Ovo je jedan od najširih raspona košarkaških liga i takmičenja koje nudi bilo koja kladionica koja posluje u BiH.

U glavnim ligama također postoji širok izbor tržišta unutar događaja kao što su ukupni poeni, ukupni poeni domaćin/gost, hendikepi i parni ili neparni poeni uz ukupni rezultat.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

bet365

bet365 - Među značajnim ligama koje se nalaze u bet365 online kladionici su američka NBA i ženska WNBA, australijski NBL, BIG3 i dr.. Prvenstva kao što su PBA kup i Hong Kong BL također se pojavljuju, dajući cijelom svijetu pokrivenost ovog sporta.

Među tržištima prikazanim za klađenje na košarku su konačni pobjednik, rezultati po četvrtinama te ukupni pobjednik prvenstva, i drugi. U ovoj kladionici moguće je kladiti se i na igrače te na dugoročne oklade kao što je pobjednik prvenstva.

Međunarodna prvenstva su također privlačna za ljubitelje klađenja. Sastoje se od timova u određenim starosnim grupama (ispod 20 godina ili odrasla reprezentacija), u zavisnosti od doba godine. Tržišta uključuju pobjednika meča, pobjednika turnira, hendikep, pobjedničku marginu i rezultate po četvrtinama.

Također, tu je i bet365 link za prijenos uživo koji pomaže da igrač bude u toku svih dešavanja u svijetu sporta, kao i bonus za registraciju, koji se također može koristiti za ulaganje u košarku.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

1xBet

1xBet također ima široku ponudu klađenja na košarku, uključujući razna drugoligaška i trećeligaška prvenstava. Njihov cilj je ponuditi igračima što više različitih i manje poznatih tržišta, kao što su Hong Kong Silver Shield, Predators League i Youth VTB United League. Najčešće vrste oklada su pobjednik igre, rezultati po četvrtinama i pobjednik turnira.

Kladionica promoviše klađenje na košarku kroz razne promocije. Osim bonusa dobrodošlice, 1XBet ima i druge periodične bonuse koji se odnose na klađenje na košarku. Također, igračke funkcije kao što su Akumulator dana, Advancebet i Osiguranje za oklade poboljšavaju zaradu igrača, čineći igre atraktivnim.

Također, tu je ponuda za igrače koji vole klađenje uz upotrebu kriptovaluta.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

WWin

WWin je jako zastupljena na prostorima Bosne i Hercegovine i svakako se trudi ponuditi široku ponudu za sportsko klađenje. Kada je klađenje na košarku u pitanju, ova kladionica nudi razne opcije, od klađenje uživo na košarku, pobjednika po četvrtinama, klađenja na ukupan broj poena, i dr.

Ono što WWin kladionicu svakako čini primamljivom jeste atraktivan Bonus Dobrodošlice u iznosu od 200% na maksimalnu uplatu do €200. Pored navedenog, uz ovu kladionicu klađenje na košarku u BiH je sada dostupno u opciji klađenja uživo, te putem mobilne aplikacije.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Premier

Premier Kladionice spadaju među najpopularnije košarkaške kladionice u BiH. Pored raznovrsnih opcija klađenja, ovaj operater nudi i mogućnost upotrebe aplikacije za klađenje na košarku, tako da u svakom trenutku možete uživati u čarima klađenja na vaše omiljene igre.

Pored toga što uz ovu kladionicu možete uživati u klađenju uživo, casino igrama, klađenjem na košarku putem mobilne aplikacije, i mnogo drugih opcija, jedan nedostatak koji smo nažalost uočili jeste nedostatak promocija i bonusa za igrače.

Naime, iako Premier Kladionica jako često nudi najbolje kvote za određene košarkaške i druge sportske događaje, nedostatak svakako predstavlja činjenica da u ponudi nemaju atraktivne bonuse za nove i postojeće igrače.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Kako se kladiti na košarku

Klađenje na košarku

Kada je u pitanju klađenje pravim novcem na košarku—najbolja opcija je klađenje na mreži. Evo korak-po-korak instrukcija za klađenje na različite vrste košarkaških oklada:

Vrste klađenja za košarku

Većina ljubitelja košarkaškog klađenja koji tek počinju, vjerovatno će se kladiti na ishod utakmice. Ove oklade na meč jednostavno nude igraču šansu da podrži pobjednika. Pošto u košarci nema neriješenih rezultata, ovo je najlakši način da se naviknete na košarkaško klađenje. Ili podržavate domaći tim (1) za pobjedu ili gostujući tim (2).

Utakmice koje završe izjednačeno nakon četvrte četvrtine idu u produžetke, gdje će se odlučivati pobjednik. Stoga će tržišta klađenja na košarku obično ponuditi igračima kladu na meč uključujući produžetke, kako bi pokrili tu mogućnost.

Klađenje na hendikep je ogromno u košarci zbog načina na koji se postiže rezultat. Hendikep može funkcionirati na dva načina: ili autsajderskom timu se na početku utakmice daju hipotetički dodatni poeni, ili se favoritu poeni skidaju. Ovo izjednačava kvote i čini klađenje na nejednak meč daleko konkurentnijim.

Dozvolite da vam damo primjer: U meču između Golden State Warriorsa i Los Angeles Lakersa nudimo vam okladu na 'hendikep – uključujući produžetke', gdje će Golden State pobijediti sa najmanje šest poena (-5,5) ili Lakersi ne gube sa više od pet poena (+5,5). Ako se kladite na Warriorse sa hendikepom, a oni pobijede sa sedam poena razlike, vi pobjeđujete - to je jednostavno. Klađenje na hendikep daje igraču šansu da dobije veće kvote ili da rizične oklade učini sigurnijim.

1 (Golden State Warriors) 2 (Lakers)
1 (Golden State Warriors):
Pobijediti sa najmanje šest poena (-5,5)
2 (lakers):
Ne gube sa više od pet poena (+5,5)

Oklade na više/manje su također veoma popularne u košarkaškom klađenju. Opet, to je zato što se ponekad postigne i preko 220 poena u jednoj utakmici. To znači da se igrači suočavaju s malim šansama da predvide tačan rezultat ili ukupan broj poena. Dakle, umjesto toga se nude više/manje oklade.

U okladama na više/manje, igrač se kladi na to da li će igra donijeti više ili manje poena od određene mete. Dakle, možete se kladiti na igru Pistonsa protiv Bucksa koja donosi +190,5 poena. Ako se postigne 191 poen, dobijate okladu.

Možete se kladiti i na rezultat prve četvrtine, kao i rezultat prvog poluvremena. Dakle, ako mislite da će tim početi sjajno, ali možda neće imati dovoljno da osigura pobjedu, onda je ovo vrsta oklade u kojoj možete poboljšati svoje šanse za pobjedu u okladi. Ova vrsta oklade funkcioniše isto i kao oklada na meč, gdje podržavate tim (1 ili 2) za koji mislite da će voditi u prvoj četvrtini ili poluvremenu.

Oklade na određene igrače su također velike u košarci - gdje se kladite na više/manje određenog igrača za poene, asistencije, skokove ili brojne druge statistike. Na primjer, možda ćete poželjeti podržati Luku Dončića da postigne Više/Manje 28,5 poena, Više/Manje 9,5 asistencija, te Više/Manje 7,5 skokova. Odabir je zaista veliki, ali zbog toga je i klađenje na Više/Manje na igrače dosta zanimljivo!

Dugoročno klađenje na košarku - Postoje i brojne dugoročne oklade koje možete staviti na NBA i košarku svake godine, kao što su pobjednik NBA prvenstva, NBA MVP nagrada i Rookie of the Year (ROTY).

Neki igrači mogu nositi tim kroz cijelu sezonu, ali obično je zvijezda iz tima koji je pobjednik NBA šampionata onaj koji na kraju dobije MVP nagradu. Stoga, obavezno pripazite koji timovi imaju dobre izglede za ulazak u NBA finale prije nego što se kladite na ovo tržište.

Jednako tako, tržište klađenja za početnika godine (ROTY) je ono koje varira tokom cijele sezone. Početnici dolaze na prvoj godini NBA lige obično sa fakulteta i većini treba vremena da se prilagode svom profesionalnom okruženju. Ipak, neko od njih na kraju sezone ipak osvoji nagradu za početnika godine te time postaju legende, kao što su LeBron James, Michael Jordan ili Shaquille O’Neal.

Popularna tržišta za klađenje na ovaj sport

Kako se klađenje na košarku pokazalo veoma popularnim među igračima, dostupne opcije klađenja su se povećale. Naravno, vrste tržišta klađenja koje možete koristiti često zavise od vrste igre i konkurencije na koju se kladite. Međutim, kao standard, gledat ćete tržišta kao što su ukupni poeni, pobjednik meča, tržišta hendikepa, specijalne ponude za određene igrače, poeni za igrače i klađenje uživo.

Košarkaški prijenos uživo i klađenje u igri

Danas najveće online kladionice nude navijačima u BiH priliku da gledaju i klade se na najveće utakmice svjetske košarke, direktno na vašem pametnom telefonu, tabletu ili računaru.

Možete gledati NBA uživo i kladiti se u igri na svaki meč sezone. Sada se mnoge NBA utakmice igraju tokom večeri u BiH zbog vremenske razlike sa SAD, ali vikend igre se često uživaju popodne i uveče. To znači da možete pratiti najbolje timove na planeti svake sedmice, a da ne morate podesiti rano budilnik!

Također možete gledati Euroligu uživo i kladiti se u igri na sva zanimljiva tržišta dostupna za ovo takmičenje, koje se održava od jeseni do proljeća svake godine.

Najpopularniji događaji za klađenje u BiH

NBA je najpopularnija opcija za klađenje na košarku u BiH

Nacionalni košarkaški savez (NBA) je najpopularnija opcija za klađenje na košarku u BiH, ali i u svijetu. Najbolji od najboljih iz svakog kutka svijeta nastoje doći do najjače košarkaške lige na svijetu – NBA lige. Liga se odvija u Sjevernoj Americi, sa 29 timova smještenih u SAD-u i jednim timom u Kanadi. Zato je to najpopularnija opcija za klađenje na košarku.

Pored NBA, veoma je popularna i europska kosarka, a posebno Euroliga — koja je košarkaški ekvivalent Ligi šampiona u fudbalu. Ovdje se svake sedmice sudaraju najbolji europski timovi iz Španije, Turske, Rusije, Italije, te drugih zemalja.

Regionalna ABA liga sa najboljim ex-Yu timovima koji privlače pažnju širom regiona je također zanimljiva opcija za klađenje. Večina tržišta koja su popularan za NBA ili Euroligu, također su dostupna i za ABA ligu, tako da ljubitelji klađenja na košarku sa ex-YU prostora mogu uživati i u čarima klađenja na regionalnu košarkašku ligu.

Savjeti za klađenje na košarku

Postoji nekoliko brzih savjeta o tome kako se kladiti na košarku, koje želimo sada podijeliti sa vama. Ako ste u žurbi da se kladite, svakako prvo provjerite ove savjete i označite detaljnije vodiče za klađenje na košarku za kasnije.

Odbrana je jednako važna kao i napad

Među novim košarkašima postoji tendencija da se fokusiraju samo na napad. Naravno, to je najzabavniji dio igre, ali to je pristup koji vas može dovesti u nevolje. Kada birate svoje košarkaško klađenje, vodite računa da jednaku pažnju posvetite odbrani. Kako će se različiti napadi i pojedini igrači uskladiti u odbrani? Samo zato što je igrač ili tim bio vruć u napadu ne znači da će nastaviti tako dobro igrati u odbrani.

Pažljivo pratite izvještaje o povredama

Veliki je broj onih kladioničara koji su mislili da unovče na nevjerovatnoj kvoti ponuđenoj od strane kladionice, da bi kasnije saznali da je razlog zbog kojeg je kvota bila tako visoka samo zato što je zvijezda ekipe bila povrijeđena ili nije bila u igri. Pobrinite se da budete u toku sa izvještajima o povredama i glasinama što je više moguće.

Shvatite kvote za klađenje na košarku

Ovo smo opširno pokrili u našem vodiču o tome kako se kladiti na NBA košarku, ali vrijedi ponoviti. Ne plaćaju sve košarkaške oklade isti iznos novca. Iako ovo shvatate, budite sigurni da ovo ide još dalje. Postoje trenuci kada biste trebali izbjegavati klađenje za koje očekujete da ćete dobiti jer šanse za isplatu nisu dovoljno dobre. Osim toga, postoje slučajevi kada biste trebali napraviti okladu za koju mislite da ćete izgubiti jer su kvote previše dobre da bi ih propustili.

Upoznajte implikacije igre

Ne treba da čudi da neki timovi nadmašuju očekivanja kada je utakmica važna. Osim toga, veća je vjerovatnoća da će timovi koji nemaju šta izgubiti i uložiti 100% truda. S druge strane, timovi koji nemaju za šta da igraju često znaju da odmaraju svoje najbolje igrače u utakmicama u kojima rezultat nije u prvom planu, jer rizik nije vređan nepostojeće nagrade.

Kao košarkaški sportski kladioničar, ovo je jedan od najvažnijih savjeta za klađenje na košarku. Pazite da ne stavljate previše novca na timove koji ne mare za pobjedu.

Često postavljena pitanja

Košarkaško sportsko klađenje je praksa da se kladite na ono što mislite da će se dogoditi u nadolazećoj utakmici. Ako je vaše predviđanje tačno, bićete plaćeni određeni iznos novca za to što ste bili u pravu. Različite kladionice nude različite opcije za klađenje na igre i različite isplate na osnovu vjerovatnoće dobitka oklade. Sve što treba da uradite da biste ušli u akciju je da napravite predviđanje, uložite svoj novac na to predviđanje i sačekate da vidite ishod utakmice. Ako ste u pravu, pobijedili ste!
Kada je u pitanju online klađenje na košarku, vjerovatno ste već primijetili da imate stotine različitih opcija. Najbolje stranice za klađenje s košarkaškim kvotama su one koje nude sigurno okruženje s najvećom fleksibilnošću i opcijama za oklade. Pored toga, kada sastavljamo i slažemo svoje favorite, gledamo na stvari kao što su prilagođenost mobilnim uređajima, korisnički interfejs, bonusi, VIP nagrade, reputacija i ukupni rezultati kompanije.
Da! Klađenje na košarku uživo je praksa klađenja na utakmicu nakon uvodne četvrtine. Mnoge od najboljih internet stranica za klađenje na košarku nude ovu brzu i uzbudljivu opciju klađenja. Općenito, moći ćete se kladiti na tržišta kao što su poeni igrača, ukupni poeni a ponekad i na to na koji će način biti postignut sljedeći koš (slobodna bacanja, trojke, itd.) Ovisno o tome koje NBA stranice za klađenje koristite, možete imate ove opcije između četvrtina, samo na poluvremenu ili nakon svake pojedinačne dionice za klađenje uživo.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top