Kako se kladiti na nogomet – Cjeloviti vodič

Svako se može kladiti na nogomet bez obzira na to da li je dugogodišnji navijač nekog kluba, povremeni gledatelj ili je pak prvi put odlučio odgledati utakmicu i staviti okladu a čak i ne zna nogomet pravila. To je nevjerojatno popularan sport koji je privlačan sportskim kladioničarima iz cijelog svijeta. Možete napraviti nogometne oklade sa svog telefona ili se kladiti iz udobnosti svog doma. U svakom slučaju, u ovoj recenziji, pokazat ćemo vam kako se kladiti na nogomet, uključujući kako se kladiti na Svjetsko prvenstvo, objasniti različite vrste nogometnih oklada, te predočiti Vam gdje su najbolje kvote.

Najbolje kladionice za klađenje na nogomet

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Koje su to najbolje kladionice za klađenje na nogomet

bet365

bet365 je jedna od vodećih svjetskih kladionica i svrstava se među najbolje nogometne stranice. Raznolikost tržišta koje nudi jedan je od razloga zašto ima prednost nad rivalima. Na primjer, ovo uključuje koliko će kornera ili slobodnih udaraca momčad imati tokom utakmice, ali pored toga, bet365 nudi i mogućnost klađenja na pojedine igrače za neke od najvećih utakmica Premier lige, tako da kladioničari mogu odabrati određene markete. bet365 nudi i Cash Out opciju, što ne rade sve ostale kladionice, a omogućava igračima da uzmu postotak svog udjela dok se klade.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

1xBet

1xBet je popularan u cijelom svijetu za sve sportove, ali posebno kada je u pitanju klađenje na nogomet. Ponuđena tržišta su raznovrsna i omogućuju korisnicima da se klade na lige iz cijelog svijeta. Neka tržišta, poput onih za crvene i žute kartone, postaju sve popularnija zbog svoje rijetkosti. 1xBet je također jedna od kladionica koja omogućava igračima da gledaju neke od najboljih fudbalskih liga na svojoj web stranici.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

22Bet

22bet ima jedno od najboljih mjesta za klađenje za navigaciju i puno različitih načina plaćanja za polaganje i povlačenje sredstava. Što se tiče klađenja na nogomet, 22Bet ima širok izbor dostupnih tržišta, a bićete oduševljeni i e-sports nogometnom ponudom u ovoj kladionici. To web stranici daje raznolikost i identitet koji se razlikuje od konkurentskih online kladionica.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

WWin

WWin još jedna je kladionica dostupna na Bosanksom jeziku. Osim konkurentnih kvota nude i odličan dizajn gdje će se svaki početnih odlično snaći. Nude i super tip svakoga dana sa bonus kvotama a prikazuju koji su to najtipovaniji parovi kola. Za parove Lige prvaka u ponudi je više od 237 različitih igara dok je u manje popularnim ligama poput MLS-a dostupno nešto manje od 200 igara.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

MELbet

MELbet postoji skoro 10 godina, ali su posebno u posljednje dvije godine poboljšali svoj proizvod i pouzdanost, unatoč NV licenci. Visoke kvote za najbolje lige, izuzetno brzo povlačenje i raznolikost alternativnih tržišta i sporta moć su brenda. Još uvijek nisu uspjeli dodati važne i specijalizirane funkcije, na primjer Izgradite okladu, Uredi moju okladu i Cash Out, dok je izglede za azijsko tržište potrebno poboljšati što je prije moguće. Ipak, MELbet je među najboljim online kladionicama na svijetu.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Klađenje na nogomet za početnike – Objašnjenje

U nogometu se može zaraditi mnogo novca. Neki klubovi su u financijskoj poziciji da plaćaju svojim igračima šest cifara ili više svake sedmice. Vlasnici mnogih klubova neki su od najbogatijih ljudi na planeti. Mi nudimo strategije klađenja i pružamo sve savjete za klađenje na nogomet koji su vam potrebni kako biste povećali svoje šanse za dobitak. Prvo bismo Vam objasnili različite vrste nogometnih oklada i kako se na njih kladiti. Postoje oklade sa tri moguća ishoda, sa dva moguća ishoda i hendikep oklade. Objasnit ćemo Vam svaku pojedinačno.

Vrste oklada na nogomet

Vrste fudbalskih opklada

U Bosni i Hercegovini postoje brojne opcije za klađenje na nogomet, međutim neke od popularnijih su svakako opcije poput toga hoće li igrač postići gol, tko će biti idući strijelac ili tko će izvesti kazneni udarac. U tekstu koji slijedi poseban fokus ćemo staviti na ponude koje se svrstavaju među najpopularnija tržišta za klađenje na nogomet u Bosni i Hercegovini.

Klađenje sa trostrukim ishodom

Nogometni kladioničar će vidjeti kvote na bilo kojem mjestu za klađenje na nogomet koje su postavljene ovako:

1 (England) X (Neriješeno) 2 (Francuska)
1 (England):
Pobjeda Engleske 1.71
Neriješeno 4.05
2 (Francuska):
Pobjeda Francuske 4.3

Ovo je vaša standardna oklada na konačan ishod na kojoj sve što trebate učiniti je odabrati jedan tim za pobjedu ili da utakmica završi neriješeno. Ovde je Engleska predstavljena kao favorit dok su Francuzi autsajderi. Uglavnom na utakmicama imate tako postavljene kvote dok je moguć i slučaj kada nema izrazitog favorita te su kvote približne. Vi birate kako želite da se kladite sa ovom vrstom oklade.

Ako mislite da će Engleska pobijediti i da ste se kladili sa 100 BAM na taj tim, primit ćete isplatu od 171 BAM. Dobili biste početnih 100 BAM nazad plus vaš dobitak od 71 BAM.

Ako vjerujete da će Francuska izaći kao pobjednik da se kladite sa 100 BAM primit ćete isplatu od 430 BAM. Dobili biste početnih 100 BAM nazad plus vaš dobitak od 330 BAM. Više riskirate kladeći se na autsajdera ali je i profit veći.

Dvostruke oklade – Povećajte svoje šanse za dobitak

Dvostruke oklade nude se na dva načina – Dupla šansa i Ishod bez neriješenog. Uz dvostruke šanse, kladite se na dva od tri gore navedena ishoda. Tu se vaše šanse za dobitak povećavaju jer u biti šanse za pogodak su 50%. Kvote su niže ali ako na listiću odigrate više događaja imate zbirnu okladu sa viokim izgledima za dobitak.

Više / Manje golova – Vaš omiljeni izbor

Više / Manje golova

Klađenje Više/Manje ili ukupan zbroj golova je opcija koja je sasvim sigurno među najomiljenijim izborima kod kladioničara. Kod ove opcije kladite se na kombinirane golove koje su postigle dvije ekipe koje se takmiče u bilo kojoj nogometnoj utakmici, te hoće li ukupni golovi biti PREKO ili ISPOD predviđanja sportske kladionice.

Možete se kladiti da će rezultat biti više ili manje od ukupnog zadatog broja golova. Kompletna nogometna oklada službena je po završetku utakmice. To je 90 minuta igre kao i sudijska nadoknada, osim ako nije drugačije naznačeno na sportskim tablicama ili tablama kvota. Rezultati produžetaka ili izvođenja penala ne koriste se za izračunavanje dobitne ili izgubljene oklade u nogometu.

Prosječan ukupan zbroj golova u klađenju na nogomet je 2,0 gola. Međutim, to može varirati ovisno o utakmici.

Ako je ukupan zbroj golova 2,5 za utakmicu između Belgije i Njemačke, a vjerujete da će kombinirani rezultat za oba tima biti tri ili više golova, okladili biste se sa Više. Ako vjerujete da će kombinirani rezultat za oba tima biti dva gola ili manje, kladite se Manje.

U svakom slučaju, klađenje na Više/Manje golova je sigurno jedna od najpopularnijih opcija klađenja među zaljubljenicima u nogomet.

Klađenje sa hendikepom – Veći rizik, veća dobit

U klađenju sa hendikepom, kvota se prilagođava tako da autsajder ima prednost u utakmici. Autsajderu se obično daje +0,5 golova prije početka utakmice. Favorit će početi sa -0,5 golova.

Ako se kladite na autsajdera na +0,5 golova, dobit ćete svoju okladu samo ako vaš tim pobijedi u utakmici ili meč završi neriješeno. Ako vaš tim izgubi utakmicu, izgubili biste okladu.

Kvote na nogometne utakmice sa hendikepom izgledale bi otprilike ovako:

1 (Španija) 2 (Portugal)
1 (Španija):
Španija -2,5 (2.15)
2 (Portugal):
Portugal +2,5 (1.8)

Ako se kladite na Španiju, onda bi morali pobijediti s tri gola ili više. Ako se kladite na Portugal, oni će morati pobijediti ili izgubiti s dva gola ili manje, ili će utakmica završiti neriješeno da biste dobili svoju okladu.

Šta je azijski hendikep?

Kao i runline u bejzbolu ili puckline u hokeju, azijski hendikep ne uključuje remi kao opciju klađenja, dok daje prednost autsajderu.

Kladionice stvaraju ishod s dvije mogućnosti, a ne s tri. Kad se odigra neriješeno, svakom timu se daje 50 posto šanse za pobjedu. Iako u početku može biti pomalo zbunjujuće, klađenje na nogomet s azijskim hendikepom zaista je odličan način za smanjenje rizika pri učenju kako se kladiti na nogomet.

Detalje o klađenju na azijski hendikep imate podrobnije objašnjeno u našem vodiču.

Popularna tržišta klađenja na nogomet

Dugoročne klade – Pravi izbor za strpljive kladioničare

Dugoročne klade

Dugoročne oklade idealan su način klađenja ako želite uživati i pratiti cijelu sezonu. Možete se kladiti na to koji će tim osvojiti Europsko prvenstvo, tko će biti najbolji strijelac prvenstva te mnoge druge ponude.

Jedini problem sa klađenjem na dugoročne markete, pogotovo ako napravite velike oklade na favorite za osvajanje turnira, je taj što je vaš novac vezan za cijelu sezonu, te sa njim više ne možete raspolagati sve dok traje sezona.

S druge strane, prednost ove opcije klađenja je svakako u tome što bi isplata, u slučaju da pogodite vašu okladu, bila značajna, tako da, ukoliko ste sigurni u vašu prognozu, svakako se isplati čekati kraj sezone.

Najpopularnije igre kod bosanskih igrača svakako su prelazi. U tim igrama morate pogoditi ishod na poluvrijemu i konačan ishod. Kada su kvote niže uglavnom igrači povećavaju igrom pobjeda na poluvrijemu i na kraju. No kladitelji koji vole više riskirati igraju i prelaz x-1, neriješeno na poluvrijemu a pobjeda domaćina na kraju utakmice.

Kladite se dok gledate prijenos uživo

Klađenje uživo na nogomet je vrlo popularno. Najbolje online sportske kladionice prikazuju koeficijente uživo za većinu nogometnih utakmica visokog profila. Kvote uživo savršene su za ljude koji žele ostati angažirani kroz bilo koju igru.

Pazite na kretanje kvota tokom igre i pokušajte osjetiti tok igre. Recimo da gledate Hrvatsku protiv Nizozemske i rezultat je 1-1 na poluvremenu, ali Hrvatska je bila daleko agresivnija i njena kvota porasla je u drugom poluvremenu na +2.60. Ako vjerujete da tim ima veće šanse za pobjedu, klađenje na pobjedu Hrvatske bi svakako donijelo lijepu zaradu.

Osim toga, kod naših najboljih kladionica možete i gledati i kladiti se na utakmice La Lige, Bundesliga i Serie A. Najpopularnije kladionice prikazuje i utakmice iz nekih manjih europskih liga, kao i neke od najvećih liga izvan kontinenta. Stoga možete gledati i kladiti se na nogomet gotovo u bilo koje doba dana - posebno tokom vikenda. Naravno, uvijek pomaže gledanje utakmice na koju se kladite jer ćete tako lakše zaključiti tko ima veće šanse sa pobjedu.

Što se to gleda u svijetu a dostupno je za klađenje u BiH

Budući da je nogomet najpopularniji sport na svijetu, broj nogometnih događaja na koje se možete kladiti može vas zaista zadiviti. Naslov Engleske Premier lige uobičajen je trofej na koji ljubitelji fudbala u BiH obraćaju pažnju. Ali samo trepnite i propustit ćete priliku da se kladite na UEFA Ligu prvaka, FA kup, Eurokup, Copa America ili čak Concacaf. Ne zaboravite na MLS klađenje u SAD -u.

Međutim, postoji jedan događaj na koji vrijedi čekati svake četiri godine a to je Svjetsko prvenstvo. Kada se kladite na Svjetsko prvenstvo, ne stavljate novac samo na bilo koji redovni tim. Ti igrači su zaduženi za predstavljanje svoje zemlje pred cijelim svijetom. Uz to dolaze visoki ulozi i velike isplate. To vrijedi čak i za utakmice grupne faze u ranim rundama. Bilo je dosta iznenađenja, pa čak su se i neke od najprestižnijih nogometnih zemalja spustile na zemlju u tim utakmicama i neočekivano gubile iako su bili favoriti. Kladite se na Svjetsko prvenstvo kad budete imali priliku, u protivnom ćete morati pričekati još četiri godine prije nego što dobijete novu priliku.

Put do uspjeha – Top 5 savjeta za klađenje na nogomet

Klađenje na nogomet ne mora biti komplikovano. Bez obzira na to je li vaš primarni cilj profit ili zabava, stvaranje dobrih navika bit će korisno. Samo slijedite sljedeće savjete i bit ćete na pravom putu.

Kontrolišite budžet i kladite se odgovorno

Nogomet je nepredvidljiv. Jedina stvar nad kojom imate kontrolu je koliko novca uložite prilikom klađenja na nogomet. Odredite budžet i nikada se nemojte kladiti s novcem koji ne možete priuštiti da izgubite. Ovaj smo savjet s razlogom stavili na vrh naše liste; znamo koliko je to vrijedno!

Držite se onoga što znate

U svijetu postoji bezbroj liga i takmičenja. Sigurno se ne bismo htjeli kladiti na bilo koju ligu i takmičenje o kojima ne znamo ništa. Ostvarit ćete daleko bolje rezultate ako se koncentrirate na lige i takmičenja koja su vam poznata.

Zanemari savjete

Postoje stotine samoproglašenih tipstera za klađenje na nogomet. Samo bi se vrlo mali postotak njih zaista mogao smatrati stručnjacima. Teško je razlikovati to dvoje. Većina ovih tipstera rijetko daje korisne savjete, već samo daje prijedloge na šta se kladiti. Nema štete u tome što rade, ali zapravo ne nude vrijednu uslugu.

Čitajte blogove i forume

Upravo smo naglasili važnost formiranja vlastitog mišljenja, pa bi se ovaj savjet mogao činiti pomalo kontradiktornim. Ipak, ovdje ne mislimo na blogove i forume za klađenje, mislimo na blogove koje su napisali nogometni fanovi i forume na kojima navijači raspravljaju o svojim timovima. Čitanje ovih foruma može biti vrlo poučno i pomoći vam da naučite mnogo više o pojedinim igračima i timovima u cjelini, a što u konačnici može biti presudno kada donosite odluku na koji nogometni tip se kladiti.

Uložite vrijeme kao i novac

Nije dovoljno samo provesti nekoliko minuta svake sedmice gledajući nadolazeće utakmice, a zatim odabrati nekoliko oklada koje ćete postaviti. Ne predlažemo da provodite sate i sate analizirajući svaki mogući aspekt svake moguće igre. Međutim, svakako biste trebali provesti razumno vrijeme istražujući relevantne faktore i pokušavajući identificirati mogućnosti koje pružaju najveću šansu za dobitak.

Često postavljena pitanja?

Trostruka oklada u nogometu je vrsta oklade u kojoj postoje tri potencijalna ishoda. Ova tri ishoda obično su pobjeda ekipe A, neriješeno ili pobjeda ekipe B. Trostruko klađenje posebno je popularno za sportske igre koje imaju potencijal završiti neriješeno, poput nogometnih utakmica.
Postoji nekoliko profesionalnih nogometnih liga na koje se možete kladiti. Budući da je nogomet tako globalni sport, u cijelom svijetu postoje velike lige na koje se možete kladiti. Najpopularnije lige za klađenje su Engleska Premijer liga, Bundesliga (Njemačka), La Liga (Španija), Serie A (Italija) i Ligue 1 (Francuska).
Cash Out je termin za klađenje koji se često koristi u klađenju. Tada odlučujete da želite unovčiti svoju okladu - koju ste možda dali prije utakmice ili čak tokom igre. U zavisnosti od trenutnih koeficijenata uživo i cijene po kojoj ste se kladili, mogli biste ostvariti profit prilikom unovčavanja. Ponekad se igrači odluče isplatiti čak i kada ne ostvaruju profit, kako bi smanjili svoje gubitke.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top