Klađenje na tačan rezultat - Objašnjenje, savjeti i više

Oklade s tačnim rezultatom treća su najpopularnija oklada u nogometu iza izravnih rezultata utakmica i tržišta golova. Ova vrsta oklade je visoko konkurentna a konkurencija povećava kvote smanjujući marže kladionica, što znači da ova oklada nudi veliku vrijednost igračima u usporedbi s drugim tržištima klađenja.

Možete staviti ispravnu okladu tačan rezultat na gotovo bilo koji sport koji se temelji na poenima s bilo kojim od naših navedenih kladionica. U ovom vodiču raspravljamo o strategiji klađenja na tačan rezultat, koliko često su dobitni listići s tačnim rezultatima, vrijednostima ovih oklada i uobičajenim uvjetima na koje treba paziti.

Najbolje kladionice za klađenje na tačan rezultat

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Što je klađenje na tačan rezultat?

Savjeti za tačan rezultat

Klađenje na tačan rezultat je jednostavno - pogađate konačni rezultat utakmice i ako ste u pravu dobit ćete isplatu, ako ne gubite okladu.

Većina oklada s tačnim rezultatom stavlja se na konačni rezultat, u nogometu bi to bilo nakon 90 minuta, a produžeci su općenito isključeni. Međutim, možete se kladiti na tačan rezultat u raznim fazama meča, na primjer u poluvremenu ili u desetominutnim razdobljima.

Općenito, posebno za veće utakmice, ovo je vrlo konkurentno tržište koje obiluje dobrim kvotama i pristojnim povezanim promocijama.

Vrsta oklada na tačan rezultat

Kraj utakmice

Najčešća vrsta oklade i najkonkurentnija ponuda među kladionicama. Ovdje možete dobiti najveću vrijednost ovog tržišta općenito. Sve će kladionice ponuditi ovo tržište u najmanju ruku, a to olakšava traženje one prave. Ovo je ujedno i najčešće tržište za koje su primjenjive i najtačnije ponude za klađenje na tačan rezultat.

Poluvrijeme / Kraj

Sada je popularnije nego ikad klađenje na tačan rezultat u poluvremenu, to se također može kombinirati s tačnim rezultatom na kraju utakmice ili se možete kladiti na svako poluvrijeme neovisno. To vam omogućuje da se kladite na utakmicu koja će biti recimo 1-0 na poluvremenu i 2-1 na kraju, masovno povećavajući izglede ako se takav ishod i dogodi.

Razdoblja i produžetci

Veće kladionice poput 22bet omogućit će vam da se kladite na rezultat utakmice u raznim intervalima, npr. tačan rezultat nakon deset minuta, dvadeset minuta i tako dalje.

Općenito nije moguće kladiti se na ispravan rezultat nakon produžetaka prije početka igre, ali ako meč ide u produžetke, obično možete uživo staviti ET okladu s tačnim rezultatom.

Scorecast

Općenito nije moguće stavljati akumulatorske oklade na događaje iz istog meča, to je poznato kao povezana nepredviđena situacija. To znači da ne možete staviti dvostruku okladu na prvog strijelca i tačan rezultat u istoj igri. Zašto? Budući da obje oklade utječu na šanse za rezultat i ako ih povežete, u stvari udvostručujete ovaj faktor.

Kladionice stoga nude tržišta kao što su scorecast ili bilo koji rezultat koji omogućuje predviđanje tačnog rezultata i prvog ili bilo kojeg postignutog gola. Na primjer Harry Kane zabio je i Engleska pobijedila 3-1.

Akumulatori – Zbirne oklade

Moguće je kombinirati više oklada s tačnim rezultatom u akumulator ili okladu s punim pokrićem. To može biti vrlo isplativo s obzirom na visoke kvote. Na primjer, ako predvidite tri tačna rezultata u visokim koeficijentima, sve s kvotom od 8,5, kumulativna ili ukupna kvota bit će oko 600.

Posebne ponude

Mnogi operatori vode posebna tržišta oko većih utakmica koje povezuju tačan rezultat s drugim ishodom. Ne možemo garantovati da će biti dostupna određena oklada, ali općenito su najbolja mjesta za traženje Unibet i 22bet. Primjeri uključuju:

Tačan rezultat i:

  • Igrač koji će dobiti žuti / crveni karton
  • Način postizanja gola (Glava, Slobodni udarac, Šut, itd.)
  • Više strijelaca
  • Jedanaesterac na meču
  • Igrač koji će bit zamijenjen

Tačan rezultat kvote

Uobičajeno možete očekivati ​​da će kvote za tačan rezultat u izjednačenoj igri biti oko 7 i više. Vjerojatnije rezultate kao što su 1-0, 1-1 i 2-1 nose najniže kvote, a manje vjerojatne mogu imati ogromne kvote, 5-3, na primjer, može biti iznad 300.

Ovo je ponuda koja se može prilično razlikovati u rasponu kladionica, pa svakako otvorite nekoliko računa na više kladionica i koristite web stranice za usporedbu kvota. Vidjeli smo da se kvota na tačan rezultat 2:1 u nogometnoj utakmici razlikuje od 6 do 13 kod različitih operatora.

Najčešći nogometni rezultati

Najčešći nogometni rezultati

Najčešći nogometni rezultati od 1:0 su najvjerojatniji rezultat u bilo kojoj nogometnoj utakmici. To je dokazano odabirom više od 188.000 nogometnih utakmica engleskog prvoligaša odigranih od nastanka lige.

Vjerojatnost 1:0 za domaću momčad je 9,8%, a za gostujuću momčad 6,8%. Ukupna šansa od 1:0 za bilo koju momčad iznosi 16,6%. Slijedi na drugom mjestu rezultat 2:1, to se događa u 14,5% slučajeva, s 8,9% za domaću ekipu i 5,6% za gostujuću momčad.

Najizgledniji remi je 1:1, koji uspijeva u 11,6% utakmica.

Povratite novac

Nema velikog broja promocija tačnih rezultata koje mogu pouzdano dodati redovnu vrijednost vašim okladama, ali povrat novca je vanredna iznimka. To se obično nudi u dva formata, onom koji vraća ulog za neriješen rezultat i onom koji vam vraća novac ako se utakmica završi bez golova.

Šta ako se želim kladiti na 0:0, a dio sam te promocije? Pa to ne biste trebali činiti a mi ćemo vam reći zašto u odjeljku o strategiji u nastavku.

Strategija klađenja na tačan rezultat

Nijedna strategija klađenja ne može garantirati da ćete pobijediti, ali korištenje dobre strategije može osigurati da kad pobijedite dobijete najbolju moguću dostupnu vrijednost.

Ovdje ćemo razgovarati o nekim uobičajenim metodologijama tačnih rezultata koje bi mogle pomoći vašim dugoročnim ulozima:

Nikad se nemojte kladiti na 0:0

Uglavnom su kvote na remi 0:0 iste ili vrlo slične vjerojatnosti da nema strijelaca na meču. Ako se želite kladiti na 0:0, onda se kladite na “nema strijelca”.

Razlog zbog kojeg biste to trebali učiniti jer su autogolovi koji se obično ne računaju u oklade bez strijelaca, ali su u ispravnim okladama. Prema tome, ako utakmica završi 1:0, a jedini gol bio je autogol, oklada 'bez golova' će se isplatiti, ali oklada 0:0 neće.

1:0 je pravi put

Dva su glavna razloga za klađenje na rezultat 1:0. Prije svega to je najvjerojatniji tačan rezultat (ako kombinirate domaće i gostujuće šanse), drugo omogućuje vam da češće pobjeđujete kada postoje šokantni rezultati na autsajdere. Ako imate utakmicu u kojoj je jak favorit, primjerice Manchester United protiv Notts Countyja, šanse za 1:0 često mogu biti veće od 20.

1:0 je najvjerojatniji scenarij za Notts County da pobijedi u ovoj utakmici, ako efektivno postigne pogodak na kontra napad iako je domaća momčad sve vrijeme napadala. Ovakve rezultate često vidite u nogometu i to stoga predstavlja sjajnu okladu.

Kladite se na 1:1 ili 2:1 da biste duže ostali u igri

Jedan od problema s klađenjem na tačan rezultat je taj što možete izgubiti okladu vrlo rano u meču. Ako se na primjer kladite na 2:0, a oporbena momčad postigne rani zgoditak, oklada je odmah nedobitna a vaš listić možete baciti. Možete se zabaviti i duže održavati okladu u igri s klađenjem na tačan rezultat gdje oba tima daju golove, tako onaj tko prvi zabije vašu okladu čini još realnijom i uvijek ste u igri.

Ako svoje mogućnosti stvarno želite držati otvorenima, razmislite o okladi 'obje momčadi postižu pogodak', više o tome možete pročitati u našem posvećenom članku.

Uložite suprotne tačne oklade

Ako mislite da će igra biti slaba i dosadna, ali niste sigurni tko će pobijediti, možete uložiti nekoliko oklada koje znače da ćete pobijediti u bilo kojem slučaju ako igra ima mali broj golova. Na primjer umjesto da uložite 100 KM na neki meč gdje mislite da će biti manje od 2,5 gola a kvota je manja od 1,5 imamo savjet za vas. Bolje je odigrati 4 tačna rezultata 1:0, 0:0, 0:1 ili 1:1 i na svaki uložite po 25 KM. To znači da ćete za isti ukupni ulog zasigurno osvojiti više ako pogodite tačan rezultat.

Pogledajte formu, kvote i povijest

Ovo je očita strategija, istražite. Timovi koji rjeđe postižu golove imaju tendenciju da imaju veće kvote na tačne rezultate i obrnuto. Ako se kladite na Stoke City za pobjedu 4:0, vidjet ćete da su tri puta veće od kvote da Arsenal pobijedi 4:0.

Svakako jedan od najboljih savjeta koje možemo da vam damo je da ne postoji web stranica koja će uvijek pogoditi tačan rezultat. Tačan rezultat dojave i tzv ,,sigurni tipovi’’ samo su jedne u moru stranica koje na prevaru pokušavaju nasamariti neiskusne kladitelje.

Uvjeti i pravila za tačne rezultate

Završna riječ

To je otprilike sve što postoji u konceptu klađenje na tačan rezultat u nogometu. Sad kad znate što vas čeka, možda je vrijeme da danas pronađete neka predviđanja za tačne rezultate? Jednom kad dobijete pregršt savjeta, trebat ćete negdje kladiti se.

Naša stranica prikazuje sve najbolje kladionice s tačnim rezultatima. Svaki je naš operater temeljito pregledan i testiran prije nego što vam ga preporučimo. Mobilni korisnici mogu pronaći aplikacije za klađenje s tačnim rezultatima na najboljim web mjestima, dok mnoge od naših kladionica također nude vruće savjete za upotrebu.

Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top