Klađenje na bejzbol - Detaljan vodič kroz opklade

Iako bejzbol nije toliko popularan u Evropi, kao što je to slučaj sa recimo, Amerikom, BiH igrači će imati priliku da postave opklade na nekoliko najprestižnijih takmičenja ovog sporta. Klađenje na bejzbol, dostupno je u najpopularnijim BiH kladionicama gdje korisnici mogu aktivirati brojne sportske bonuse. Detaljnije informacije sadrži naš vodič za klađenje na bejzbol.

Lista kladionica koje nude najpovoljnije kvote za klađenje na bejzbol

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Koje sajtove za klađenje na bejzbol igrači mogu koristiti?

Na gornjoj listi predstavili smo kladionice koje nude najviše kvote za klađenje na bejzbol. U nastavku teksta pripremili smo detaljnije informacije o ovim stranicama, objasnili njihove bonus ponude i istakli licence koje pružaju sigurno okruženje za igrače. Kasnije ćete imati priliku pročitati objašnjenje kako se kladiti na bejzbol.

22Bet

22bet je BiH kladionica koja je počela sa radom 2017. godine. Platforma nudi preko 40 sportova i hiljade različitih tržišta klađenja. Korištenje usluga na platformi regulirano je prestižnom licencom koju je izdala vlada Curacao. Također, ovaj operator posjeduje i licencu Kahnawake, što dovoljno govori o sigurnosti i ozbiljnosti ove kladionice. Svaki novo registrovani igrač na 22bet ima priliku da aktivira bonus dobrodošlice koji kasnije može koristiti za klađenje na bejzbol ili druge sportove. Za prvi depozit od najmanje 2 BAM, igrač može dobiti 100% sportski bonus dobrodošlice u iznosu do 250 BAM. Iznos bonusa mora biti uložen pet puta u zbirnim opkladama. Svaka zbirna opklada mora sadržati najmanje tri događaja sa kvotom od 1,40 ili više.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

bet365

bet365 je kladionica sa dugom tradicijom koja pruža usluge klađenja od 2000. godine. Ova platforma pokriva tržišta klađenja na nekoliko bejzbol liga. Naravno, tu je i Major Baseball League (MLB), ali i druge manje poznate poput korejske, japanske i meksičke. bet365 također nudi primamljivu ponudu dobrodošlice kako bi privukao što više novih ljubitelja bejzbola i drugih sportova.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

1xBet

1xBet je kladionica koja u BiH djeluje od 2007. Kao i 22bet, ova stranica također ima Curacao licencu. 1xBet nudi preko 5000 sportskih događaja dnevno i širok izbor različitih tržišta klađenja. Svaki fan bejzbola koji želi da se registruje na 1xBet sajtu će dobiti ponudu dobrodošlice. Bonus dobrodošlice je 100% do maksimalnih 200 BAM na minimalni depozit od 2 BAM. Uslovi klađenja su identični kao na sajtu 22bet. Bonus ponudu igrač mora uložiti 5 puta u zbirnim opkladama sa najmanje tri događaja i kvotom od 1,40 ili više. Vrijeme za koje se bonus može koristiti za bejzbol ili drugo klađenje je 30 dana, nakon toga ističe.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Mozzart

Mozzart je licenciran od strane domaćeg regulatornog tijela, odnosno Ministarstva Republike Srpske. Sajt je počeo sa radom 2001. Iako Mozzart ima samo 7 dostupnih sportova u ponudi, na njihovoj platformi ćete pronaći bejzbol. Mozzart nudi više nego povoljan bonus dobrodošlice od 350% do 600 KM svakom novom igraču. Minimalni depozit mora biti 10 KM. Maksimalni iznos bonusa na prvi depozit je 100 KM, na drugi 200 KM, a na treći 300 KM. Uslovi klađenja uključuju tikete sa 4 para sa minimalnom kvotom od 1,5. Kao i kod prethodne dvije kladionice, bonus ponuda vrijedi 30 dana.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Sport Plus

Sport Plus je novija platforma za klađenje na bejzbol sa manje raznolikom ponudom sportova. Kladionica je počela sa radom 2011. godine i ima licencu Federalnog ministarstva finansija. Iako Sport Plus ima nešto manji broj sportova u ponudi, ljubitelji bejzbola na ovoj platformi mogu koristiti različita tržišta klađenja. Sport Plus kladionica nema klasičnu ponudu dobrodošlice. Ali, ako igrač ima sreće i prijavi se za rođendan, može aktivirati rođendansku promociju od 50 KM bez uplate prvog depozita. Također, Sport Plus daje 5% bonusa na sve bejzbol i druge opklade. Da bi igrač dobio ovu promociju, dobici na online tiketu moraju biti minimalno 20% veći od uloženih sredstava.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Kako se kladiti na bejzbol?

Ne postoji jedinstven odgovor na ovo pitanje. Da biste naučili kako se kladiti na bejzbol, potrebno vam je malo vremena da proučite naš vodič za klađenje na ovaj sport. Treba imati na umu da MLB, koja je najprestižnija liga na svijetu, ima 2.430 utakmica u regularnoj sezoni. Dakle, za razliku od malog broja događaja u drugim sportovima, bejzbol vam daje priliku da aktivno predviđate ishode mečeva i položite nekoliko opklada u toku dana. Također moramo naglasiti da bejzbol pruža neke jedinstvene opcije klađenja o kojima ćete imati priliku pročitati u nastavku.

Klađenje na bejzbol

Za sada smo pripremili kratak vodič za klađenje na bejzbol koji možete pratiti korak po korak:

Opklade koje možete postaviti na bejzbol

Bejzbol je sport u kojem ćete naći malo opklada koje su karakteristične za fudbal, košarku i druge sportove. Više je posebnih opklada povezanih s ovim sportom pa je važno da naučite njihovo značenje. Poznavanje tržišta klađenja važan je segment rješavanja pitanja kako se kladiti na bejzbol. Zato, prije nego što pronađete tržište u ponudi izabrane kladionice i prebacite ga na svoj online tiket, pročitajte sljedeći dio našeg vodiča koji je posvećen objašnjenju osnovnih opklada.

Objašnjenja osnovnih tržišta klađenja

Naš vodič za klađenje na bejzbol došao je do dijela gdje ćemo vas upoznati s najpopularnijim tržištima klađenja.

Moneyline

Moneyline je najosnovnije tržište klađenja u svim sportovima. Vi birate da li će pobijediti favorit ili autsajder meča. U bejzbolu prednost domaćeg terena nije toliko bitna, zbog čega igrači mogu profitirati od klađenja na autsajdere.

Hendikep

Tržište hendikepa je također poznato kao "run line". U hendikepu favoritu se oduzima broj poena, dok se autsajderu dodjeljuje. U bejzbol utakmicama, hendikep je obično fiksiran na -1,5 i +1,5.

Total runs

Ovdje predviđate da li će ukupan broj trčanja oba tima biti veći ili manji od određenog broja. Najčešće birate da li će ukupan broj trčanja u igri biti veći od 7,0 ili manji od 7,0.

Prvo se događa

Kao što samo ime ovog tržišta govori, vi birate šta će se prvo dogoditi na početku meča. Morate se kladiti na udarac, loptu i faul.

Ukupno bodova

Morate odlučiti koliko će poena biti postignuto u meču. Obično ograničenje koje ćete imati u ponudi je da li će u meču biti postignuto više od 8,5, 10,5 ili 12,5 poena.

Individualni zbir hitova

Morate predvidjeti broj pogodaka za tim 1 ili tim 2. Linija opklade će obično biti postavljena na 7,5 za jedan tim i 9,5 za drugi tim.

Klađenje na bejzbol uživo i live streaming

Klađenje uživo na bejzbol je popularan način klađenja na velike događaje i lige kao što je npr. Major League Baseball. U klađenju uživo, linija kvota se često mijenja između ininga. Zato uvijek treba biti u toku i pokušati iskoristiti ponudu najpovoljnijih kvota. Ono što je karakteristično za bejzbol klađenje uživo je da može dodati uzbuđenje inače dosadnoj igri. Čak i utakmica između dva loše rangirana tima može biti jako zabavna ako se kladite uživo. Naglasićemo da je da bi se kladili u realnom vremenu potrebno više znanja i veštine od predviđanja ishoda pred-meča. Također, za događaje uživo, kladionice sa naše liste mogu ponuditi posebna tržišta.

Najjednostavniji tip live bejzbol opklade je Hit u sljedećem iningu. Ovdje morate odabrati da li će određeni tim postići hit u sljedećem napadu ili ne. Kvote će biti niže za opciju da. Još jedna zabavna opklada uživo je tim koji će prvi postići X broj trčanja. Na primjer, možete odabrati da će tim imati od 1 ili čak 7+ trčanja.

Također se možete kladiti da nijedan tim neće postići X broj trčanja. Pored ovih, možete birati uživo opklade na to koja će ekipa postići najviše hitova u sljedećem iningu, koji tim će imati vodstvo nakon X broja ininga, run u narednih 1/2 ininga i slično. Na kraju, želimo da naglasimo da kladionice na našoj listi ne pružaju mogućnost praćenja live streaming-a.

Najprestižnije bejzbol lige i događaji

Major League Baseball

Igrači u BiH prvenstveno se klade na MLB ili Američku profesionalnu ligu. Ali, postoje i druge renomirane lige u kojima, ako imate znanje, zaista možete profitirati. To su prvenstveno NCAA, korejska, japanska i meksička liga.

Nekoliko korisnih savjeta za klađenja na ovaj sport

Sada kada ste upoznati sa osnovama klađenja na ovaj sport, možemo vam dati nekoliko korisnih savjeta kako profitirati od stečenog znanja. Klađenje samo u jednoj kladionici je velika greška mnogih početnika. Preporučljivo je otvoriti nekoliko naloga na različitim platformama kako biste mogli dobiti najbolje kvote za klađenje na bejzbol. Također, treba imati na umu da MLB ima čak 30 timova, gdje se igra nekoliko utakmica svaki dan tokom sezone. Bilo bi previše fokusirati se na svaki tim i zalagati se za detaljnu analizu svake utakmice. Zato je najbolje pratiti manji broj timova i na osnovu poznatih informacija odlučiti na šta ćete se kladiti.

Prije svega, morate saznati što više informacija o startnim bacačima. Timovi obično rotiraju svoje početne bacače tokom cijele sezone zbog velikog broja utakmica. Trebalo bi da gledati koliko dana bacač ima pauzu između utakmica. Također, svoju pažnju morate usmjeriti i na druge faktore koji mogu uticati na ishod utakmice. U bejzbolu je od presudne važnosti pratiti ko igra i u kakvoj formi je tim.

Povrede su još jedan važan faktor. Za razliku od većine drugih timskih sportova u kojima su zamjene prilično jednostavne, u bejzbolu jedan ozlijeđeni igrač može uzrokovati pad cijelog tima. Također, potrebno je pogledati sastav oba tima, saznati vrijeme utakmice, ko će biti sudija, kako je ekipa ranije igrala sa protivnikom, koja je motivacija tima, saznati važnost utakmica za timove i još mnogo toga.

Istakli smo da je važno saznati vrijeme utakmice. Tu prvenstveno mislimo na vjetar koji može utjecati na putanju lopte i tako preokrenuti cijeli meč. Na kraju, napomenimo da većina igrača bira opklade na ishod nakon 5. ininga. Praktično se radi o klađenju na poluvremenu, odnosno prvom dijelu bejzbol utakmice. Neki smatraju da prvih pet ininga treba odigrati, jer se nakon njih dešavaju nepredviđene stvari na terenu i favorizovani timovi sa boljim početnim bacačem ima veće šanse da bude nadmoćniji u ovom segmentu igre nego u celom meču.

FAQ

Igrači iz BiH se ne moraju brinuti oko klađenja na bejzbol, jer je ova vrsta aktivnosti legalna u BiH. Ne postoji zakonski osnova po kojem igrači mogu snositi pravne posljedice za aktivnosti klađenja. Jedina stvar koju svi korisnici trebaju imati na umu je da biraju pouzdane aplikacije za klađenje na bejzbol i registruju se samo na licenciranim platformama.
Da, možete se kladiti na bejzbol i prije utakmice i tokom utakmice. Klađenje uživo na bejzbol donosi sa sobom još više uzbuđenja i konstantno mijenjanje kvota. Na live bejzbol možete postaviti specifične opklade kao što je pogodak u sljedećem iningu, tim koji će prvi postići X broj runova, koji tim će imati vodstvo nakon X broja ininga, koja će ekipa postići najviše hitova u sljedećem iningu i druge.
Postoje lige koje u sezoni igraju na najprestižnijim takmičenjima, a to su MLB, NCAA, NPB, LMB i KBO. Major League Baseball ili MLB je profesionalna američka liga koja je najzastupljenija u BiH online kladionicama. Tokom redovne sezone ova američka liga odigra preko 2000 utakmica, što znači da ćete imati puno prilika za klađenje. Zato izaberite najbolje aplikacije za klađenje na bejzbol, registrirajte se, dopunite nalog i iskoristite priliku u martu kada sezona počinje.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top