Kako se kladiti na rukomet – Sve što trebate znati o ovom sportu

Rukometno klađenje može biti vrlo isplativo iako je jedan od najmanje popularnih sportova u online kladionicama. Dobro poznavanje igre i solidna strategija klađenja samo su dvije stvari koje mogu pomoći u doprinosu vašem nivou uspjeha. Postizanje dugoročnog uspjeha nije lak proces, ali je svakako ostvariv ako se držite strategije i dobro poznajete rukomet pravila. Kroz ovaj vodič ćemo skicirati tačno šta rukometno klađenje uključuje, kako se kladiti na ovaj sport, te ćemo sagledati određene savjete za klađenje na ovaj sport.

Najbolje kladionice za klađenje na rukomet

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Ko sve nudi klađenje na rukomet?

22Bet

22bet je evropska online kladionica osnovana 2018. Cilj im je ponuditi najbolje moguće iskustvo klađenja na mreži igračima širom svijeta. Od svog početka proširili su se diljem Europe i diljem svijeta. Njihovo brzo širenje rezultat je ponude širokog spektra dnevnih tržišta, odličnih kvota i fantastičnog korisničkog iskustva. Postoji niz uvjerljivih promocija i bonusa koje 22Bet pokreće kako bi igrači bili sretni. Oni odlično rade balansirajući jednokratne bonuse s vrijednim ponavljajućim promocijama kako bi osigurali konstantnu zabavu igračima. 22Bet dostupan je i na BS jeziku.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

bet365

bet365 jedna je od najvećih i po našem mišljenju najboljih kladionica na mreži. Oni pružaju izvanrednu web stranicu koja nudi klađenje u velikom broju sportova i na tržištima uz izuzetno konkurentne koeficijente. Pored toga, klijentima nude brojne mogućnosti, uključujući cash out, prijenos uživo i "uredite svoju okladu". Bet365 nudi različite vrste rukometnih oklada, oklada na konjske utrke i mnoge druge sportove.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

1xBet

Igrači iz BiH, osjećaju se veoma cijenjeno na 1xBet -u. Postoji mnogo različitih načina polaganja novca u 1xBet, a to je vrlo korisno za igrače iz BiH kojima bi inače bilo teško položiti domaću valutu na druge web stranice za klađenje. Osim toga, na 1xBet -u su dostupni mnogi popularni sportovi rukometa, odbojke i konjskih trka. Tu je i 24 -satna korisnička podrška uživo za sve vaše nedoumice. Da biste saznali više o tome kako koristiti 1xBet u Bosni, kako se prijaviti, kako uplatiti depozit i još mnogo toga, preporučujemo vam da pročitate naš članak o tome!

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

MELbet

MELbet je poznat po svojim nevjerojatnim uslugama kada je u pitanju sportsko klađenje. Imaju niz sportskih događaja na koje se možete kladiti a među njima je i rukomet. Od kada je platforma uspostavljena, pokazala je veliki napredak u pogledu pružanja usluga svjetske klase svojim igračima. Dnevno ćete pronaći više od 200 sportskih događaja na koje se možete kladiti. Ovo je platforma koju će cijeniti i kladioničari i profesionalci. Postoje različiti kladioničarski događaji na koje se može kladiti, uključujući bejzbol, snooker, zdjele, hokej, floorball, curling, Formulu 1 i skijanje.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

WWin

WWin je relativno nepoznata kladionica koja posluje sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Igrači iz cijelog svijeta, uključujući SAD i Veliku Britaniju, mogu se registrirati za račun, ali imajte na umu da web stranica radi u eurima. Nude veliki bonus dobrodošlice od čak 200e a web mjesto dostupno je i na BHS jeziku. Kvote su odlične, a nude sve jače europske lige od Danske, Švedske i Njemačke sve do Rumunije i Makedonije, te velika međunarodna takmičenja poput Europskog prvenstva i Olimpijskih igara.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Opcije klađenja na rukomet?

Objašnjeno rukometno klađenje

Opcije rukometnog klađenja koje se nude u online kladionicama slične su opcijama klađenja na košarku:

Slično kladionicama na nogomet ili bejzbol, kladioničarima je na raspolaganju mnogo statističkih podataka koji žele naučiti kako se kladiti na rukomet. Bilo koja vrsta uvida pomoći će vam da poboljšate vaše klađenje, ali analiza forme tima, nastupa pojedinačnih igrača te činjenice da li određene ekipe imaju koristi od prednosti na domaćem terenu, je sasvim dobro mjesto za početak.

Tržišta: Vrste rukometnih oklada

U okviru rukometnog klađenja postoji nekoliko tržišta na kojima možete staviti okladu. Tradicionalno kladionice su vam dozvoljavale da se kladite samo na ishod događaja, ali u posljednjoj deceniji industrija klađenja toliko se razvila da se možete kladiti na konkretnije ishode nego što se to događa u rukometnim igrama. Neka od ovih tržišta idealna su za korištenje razvijenih strategija klađenja.

Pobjednik lige

Postoji dosta popularnih rukometnih liga, uglavnom u cijeloj Europi i moguće je kladiti se na konačnog pobjednika takvih liga. Ova oklada bit će dugoročna jer sezonama treba otprilike 9 mjeseci da se završe, iako to varira ovisno o ligi. Na nekim događajima poput Olimpijskih igara, turnir će biti gotov za nekoliko sedmica.

Primjer - Tim A za osvajanje lige. Kvote: 2.0, Ulog: 10 BAM, Dobitak: 20 BAM, Profit: 10 BAM

Pobjednik utakmice

Klađenje na pobjednika utakmice u rukometu jedno je od najlakših oklada za razumjeti. U rukometnoj utakmici sudjeluju dvije ekipe i samo jedna od njih može pobijediti. U rukometu je moguć i neriješen rezultat, ali se to događa vrlo rijetko.

Primjer - Tim A pobijedio je u meču. Kvote: 1.7, Ulog: 10 BAM, Dobitak: 17 BAM, Profit: 7 BAM

Hendikepi

Ulog za hendikep u rukometu znači da će jedan tim ili morati pobijediti ili neće izgubiti utakmicu za unaprijed određeni broj golova. Ovo će biti označeno znakom + ili -. Ako tim ima znak + iza imena, može izgubiti za broj koji slijedi iza ovog simbola. U istoj bilješci, ako tim ima - nakon imena, morat će pobijediti u igri više od broja koji slijedi iza ovog simbola.

Primjer - pobjeda ekipe A (+6). Konačan rezultat, tim A 23 protiv tima B 20. Budući da tim A nije izgubio sa 6 golova ili više, ovo bi rezultiralo dobitnom okladom.

Dobitna marža

U rukometu je moguće kladiti se na to sa koliko će razlike tim pobijediti. Ovo će gotovo uvijek biti u obliku više/manje oklade. Ako je broj veći ili manji od iznosa koji ste odabrali, dobit ćete svoju okladu.

Primjer - Tim A pobjeđuje s 10+ bodova. Konačni rezultat, tim A, 27 protiv tima B, 19. U ovom slučaju tim na koji ste se kladili nije uspio pobijediti za 10 ili više golova. Ovo bi nažalost rezultiralo gubitkom oklade.

Ukupno golova

U rukometu možete staviti okladu na to koliko golova očekujete da ćete vidjeti na utakmici. Dostupne opcije često će biti unutar određenog okvira, na primjer, 1-10, 11-20, 21-30 itd.

Primjer - Ukupan iznos golova na utakmici. 41-50, Konačan rezultat: Tim A, 23 protiv ekipe B, 22. U ovom slučaju ukupan iznos postignutih golova na utakmici iznosi 45. Stoga bi ovo rezultiralo dobitnom okladom.

Koje su najčešće oklade na rukomet u BiH

Morate odabrati kladionice s apsolutno najvišim nivoom varijabilnosti tržišta pri odabiru mjesta za postavljanje vaših rukometnih oklada. Tipična rukometna utakmica neće vam omogućiti toliko tržišta koja biste vidjeli u sportovima poput teniskog klađenja i klađenja na nogomet, ali ćete i dalje imati zdrav niz mogućnosti da budete zadovoljni. U stvarnosti, postoji samo nekoliko tržišta vrijednih vašeg razmatranja, u nastavku smo detaljnije opisali svako od njih.

Zbroj golova

S obzirom da je rukomet brza vrsta sporta, golovi su prioritet broj jedan za oba tima. U rukometnoj utakmici stvari mogu brzo da se preokrenu, od relativno sporog tempa utakmice do nevjerovatno visokog u samo nekoliko minuta. Stoga je klađenje na više/manje odličan način da započnete sa strategijom klađenja na rukomet.

Klađenje na hendikep

Klađenje sa hendikepom ponekad je jedini način na koji to možete učiniti. Dizajniran je tako da odražava jaz u vještinama i sposobnostima dva protivnika. To znači da se i dalje možete kladiti i dobiti dobre kvote na neuravnotežen meč.

1x2

Rukomet se također bavi favoritima (jaki timovi) i autsajderima. Budući da se u rukometu stvari brzo odvijaju, timovi koji se bore s formom ili im nedostaju ključni igrači rijetko se snalaze protiv jačih protivnika. U ovom slučaju, ići na favorit/underdog okladu može se zaista isplatiti. Ovo je posebno istinito ako sigurno znate da je jedan od timova trenutno u vrhunskoj formi, dok se drugi bori s raznim problemima.

Da li postoji uživo klađenje na rukomet i prijenosi uživo?

Bit će vam drago znati da je rukomet sport koji savršeno pristaje podvizima klađenja uživo. Postoji nekoliko sportova koji su prikladniji za tehnologiju i trenutne mogućnosti klađenja u igri. Iako će se odabir tržišta često svoditi na samo nekoliko osnovnih marketa poput pobjednik meča ili više/manje golova, ovo može biti nevjerojatno ugodan način klađenja.

Jedna stvar koju treba primijetiti je da je rukomet vrlo brza igra ako vidite priliku da se pripremite za brzo napadanje. To znači da imate na raspolaganju sredstva prije nego što se kladite, umjesto da deponujete za klađenje. Također će Vam u tome pomoći i uživo prijenosi koji su dostupni u nekim od najboljih online kladionica o kojima smo detaljno govorili u našim vodičima na ovoj stranici.

Različita takmičenja u rukometu

Najbolje online kladionice nude tržišta za rukometno klađenje na sljedećim događajima:

Glavni domaći turnir u smislu rukometnih klađenja je EHF Liga šampiona, koja počinje u septembru i traje sve do juna.

Upotreba strategije klađenja

Najbolja strategija rukometnog klađenja koju možete primijeniti kada naučite kako se kladiti na sport je da ne ulažete previše u određeni rezultat. Budite oprezni sa svojim okladama, to je, naravno, moguće samo ako igrate markete u igri. U slučaju da imate unaprijed smišljenu okladu, koju želite napraviti, budite sigurni da imate mogućnost pustiti igru ​​da započne prije nego postavite jak ulog, to bi moglo dovesti do znatno povećanih kvota. Evo nekoliko savjeta za rukometno klađenje koje smo sastavili za vas:

Utakmice počinju jako i brzo, priroda rukometa zaista omogućuje korisnicima da se brzo klade, kako se golovi redaju, primijetit ćete da se kvote brzo mijenjaju. Stoga je traženje obrasca i statistike bitan preduvjet za bilo koju aktivnost klađenja koju radite. Pronađite svoju uspješnu strategiju za klađenje i držite se iste ako želite biti uspješni.

FAQs

Moguće je biti profitabilan kada se kladite na rukomet, ali vaš uspjeh će ovisiti o nekoliko faktora. Prvo morate optimizirati svoje znanje o igri, ali će vam trebati i solidna strategija klađenja da to potvrdite. Disciplina je također ključna.
Ne postoji najbolja strategija rukometnog klađenja jer ne postoji zlatna karta kada je u pitanju klađenje na bilo koji sport, a nažalost ni rukomet nije izuzetak. Vjerujemo da ukupna tržišta rukometnih utakmica mogu biti vrlo isplativa, tako da je neophodno da pronađete vlastitu strategiju klađenja na rukomet.
Klađenje na hendikep u rukometu je vrlo popularno zbog visokih kvota. Ako se predviđa da je utakmica jednostrana, može biti dobra ideja iskoristiti odjeljak o hendikepu ako vam šanse daju dovoljno razloga da vjerujete da dobivate vrijednu okladu.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top