Nomini kladionica – Brza registracija i odlične promocije za BiH

Nomini ne prihvata igrače iz vašeg regiona! Naš najbolji izbor za vas je 22Bet 22Bet registracija

Online kladionica Nomini počela je sa radom ne tako davno, 2019. godine. Do danas je toliko napredovala da pruža usluge u mnogim zemljama, uključujući i BiH, radi na nekoliko jezika i prihvata različite valute.

Prikazi vise

Osim toga, operater nudi širok spektar sportova, promocija, opcija plaćanja i drugo. Sve navedeno, kao i druge važne činjenice, pokrili smo u našem detaljnom pregledu.

Prikazi manje
Nepotvrđeno
Nomini
1
 • Plaćanje raznim kriptovalutama
 • VIP program
 • Sportsko klađenje uživo
Licenca
 • Metode plaćanja:
*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+
Bonus: 1
Isplata: 1
Uplata: 1
Softver: 1
Korisnička podrška: 1
Web stranica: 1

Licenca i drugi vidovi zaštite registrovanih korisnika

Licencu koju posjeduje Nomini kladionica izdalo je veoma popularno regulatorno tijelo u kladioničarskoj industriji. Riječ je o Vladi Curacao, koja regulira poslovanje mnogih novih i online kladionica koje su uspjele zadobiti povjerenje igrača i izgraditi reputaciju svojim zakonitim dugogodišnjim radom.

Osim Curacao licence, Nomini je osigurala zaštitu korisničkih podataka putem TSL sistema verzije 1.2. TSL šifrira korisničke podatke otkrivene operateru i na taj način sprječava njihovu zlonamjernu upotrebu od strane trećih lica. Također, podaci korisnika se pohranjuju na hard diskove radi dodatne zaštite. Napomenut ćemo još i to da je sigurnost maloljetnika prioritet kladionice. Ona shodno tome onemogućava kreiranje naloga i korištenje usluga klađenja osobama mlađim od 18 godina.

Nomini kladionica - Detaljan vodič kroz registraciju

Nomini registracija se može izvršiti ispravnim ispunjavanjem četiri koraka na službenoj web stranici. Za jednostavnu navigaciju kroz proceduru registracije pripremili smo za vas detaljan vodič korak po korak:

Nomini

Popunjavanjem svih gore navedenih podataka i pritiskom na dugme ‘’Registracija’’, vaš račun će biti kreiran, a vi ćete ostati prijavljeni i preusmjereni na stranicu za depozit kako biste odmah mogli izvršiti svoju prvu uplatu. Ukoliko izvršite prvu uplatu, moći ćete da aktivirate bonus dobrodošlice, ali o tome ćemo detaljnije govoriti u nastavku teksta.

Proces verifikacije novog naloga ćete morati završiti onda kada operater to bude zahtijevao. Od vas će se tražiti da dostavite dokumente koji potvrđuju vaš identitet, dokaz o prebivalištu i vlasništvu, te istoriju transakcija, što može uključivati izvode banke ili kreditne/debitne kartice. Rok za dostavu navedenih dokumenata od 30 dana počinje da teče odmah nakon prijema zahtjeva za verifikaciju. Nakon dostave navedenih dokumenata, Nomini kladionica vrši proces verifikacije koji može trajati do 10 dana.

Metode uplate i isplate sredstava sa naloga Nomini kladionice

Nomini BiH nudi zaista širok spektar načina uplate i isplate. Međutim, napominjemo da će se transakcije obavljati u EUR bez obzira na to što operater nudi i druge valute. Za prvo i svako sljedeće dopunjavanje naloga, igrač će morati posjetiti odjeljak depozita, odabrati jedan od dostupnih metoda i unijeti željeni iznos.

Što se tiče dostupnih opcija depozita, na sajtu za klađenje na raspolaganju je sljedeće:

Pored gore navedenih opcija, operater nudi i razne kriptovalute kao što su Bitcoin, Bitcoin cash, Litecoin, Ethereum, Tether, Ripple i Dogecoin. Svi navedeni sistemi depozita imaju minimalni limit uplate od 10€. Kada je u pitanju maksimalni iznos koji igrač može uplatiti, on je ograničen na 5.000€. Sredstva se odmah prenose na račun korisnika, a data transakcija ne uključuje naknade.

Osim Rapid, Visa i Mastercard, igrači mogu koristiti sve gore navedene opcije depozita i prilikom povlačenja sa računa. Sam proces povlačenja zahteva posetu sekciji za isplatu, odabir dostupnog metoda i unos sredstava koja igrač želi da povuče. Minimalno povlačenje je ograničeno na 10€, dok maksimalna isplata dnevno može biti do 5.000€. Zahtjev korisnika za povlačenjem se obrađuje trenutno, a transakcija neće uključivati nikakve naknade što je zaista rijetko među online kladionicama.

Nomini kladionica sportski bonusi dobrodošlice i VIP program

Postoji mnogo dostupnih bonusa koje igrači mogu koristiti nakon uspješne Nomini registracije. Pre svega, svaki korisnik koji je upravo kreirao nalog na sajtu ima pravo da aktivira Nomini bonus dobrodošlice. Ponuda dobrodošlice operatera je 100% do 100 eura.

Da bi igrač iskoristio pravo na bonus, mora izvršiti prvi depozit od najmanje 20 EUR i staviti cijeli iznos uplate na opkladu sa kvotom od 1,5 ili više. Zahtjevi za klađenje su 6x iznos bonusa za pojedinačnu opkladu sa kvotom 2,0 ili za višestruku opkladu sa kvotom od najmanje 1,5 po događaju. Navedeni zahtjevi moraju biti ispunjeni u roku od 30 dana nakon aktiviranja promocije dobrodošlice.

Pored promocije namenjene isključivo novim igračima, kladionica Nomini nudi i sljedeće bonuse koji su dostupni već registrovanim igračima na platformi:

Nomini bonus dobrodšlice
 • + 100% Stakeback bonus do 100 EUR;
 • + 100% povrat novca za utakmice koje završe neriješeno;
 • + 100% besplatna MLB opklada;
 • + Cashback promocija do 500 EUR;
 • + 50% bonusa sedmično za ponovno punjenje do maksimalno 500%;
 • + Bonus Virtuelna sportska uzbuđenja do 500€;
 • + I ponuda sportskog džekpota do 15.000€.

Također, najaktivniji igrači na sajtu imaju mogućnost da dobiju posebne bonuse i privilegije kroz VIP program operatera. VIP šema ove kladionice sastoji se od ukupno 5 nivoa kroz koje igrači napreduju prikupljajući odgovarajuće poene koje osvoje klađenjem. Neke od pogodnosti u okviru VIP programa za lojalne igrače su viši mjesečni limiti za isplatu od 10.000€ do 20.000€, cashback od 5% do 15% i dodjeljivanje ličnog menadžera naloga.

Na kraju, želimo da istaknemo posebnu promociju koja je dostupna igračima na 3, 4 i 5 nivoa VIP programa. Govorimo o bonusu od 50% do 500€ u vidu VIP besplatne opklade koju korisnici mogu dobiti svakodnevno.

Da bi se VIP bonus mogao aktivirati, neophodno je napraviti depozit od minimalno 50€. Dati depozit se zatim mora uložiti na opkladu sa kvotom od 1,5. Nakon toga, igrač bi trebao kontaktirati korisničku podršku u roku od 24 sata. Zahtjevi za klađenje su 3x na događaje sa kvotama od 1,5 ili više.

Raznolik izbor tržišta klađenja na sportske događaje

Na službenoj web stranici operatera možete koristiti mnoga tržišta za klađenje i kreirati pojedinačnu, višestruku ili čak sistematsku opkladu. S obzirom na popularnost fudbala u BiH, predstavit ćemo vam neka od tržišta u ovom sportu. Možete staviti 1X2, manje/više, prvi koji će postići gol, oba tima postići gol, hendikep, klađenje na gol i druge fudbalske opklade.

Klikom na gorepomenuta ili druga tržišta klađenja, vidjet ćete kako je online tiket kreiran na desnoj strani ekrana. Na njemu ćete imati prikazana odabrana tržišta, ukupnu opkladu, potencijalne dobitke i druge relevantne informacije za opkladu koju ste upravo napravili.

Ispod online tiketa pozicionirane su neke od najčešće postavljenih opklada na kladioničarskoj stranici, što će vam omogućiti da još brže kreirate tiket. Također, možete iskoristiti opciju cashout-a da povratite dio prethodno uloženih sredstava ili cijeli iznos i tako izbjegnete potencijalne gubitke ukoliko utakmica ne bude išla kako ste očekivali.

Sport i eSport ponuda Nomini kladionice

Brojna je i ponuda sporta. Igračima iz Bosne i Hercegovine na raspolaganju će biti neki od najpopularnijih sportova kao što su fudbal, košarka, odbojka, tenis i stoni tenis. Osim njih, korisnici se mogu kladiti i na rukomet, bejzbol, hokej na ledu, golf, badminton, kriket i mnoge druge sportove.

Virtuelni sport ima posebno mjesto na stranici. Tamo možete pronaći NBA, Svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka, tenis, košarku, kriket, moto kao i trke konja i pasa i druge virtuelne sportove. Pored virtuelnog sporta, Nomini BA nudi i esport svojim igračima.

Esportovi dostupni igračima uključuju Counter Strike, Dota 2, Starcraft 1 i 2, League of Legends, Kings of Glory i druge. Neki od gore navedenih spotova imaju utakmice na koje se igrači mogu kladiti uživo. Međutim, o tome ćemo više govoriti u sljedećem odjeljku.

Gledanje prijenosa mečeva i klađenje uživo na Nomini kladionici

Kladionica Nomini je omogućila svojim korisnicima da se klade tokom mečeva, a ne samo prije njihovog početka. Nomini kladjenje uzivo je dostupno za fudbal, košarku, kriket, tenis, stoni tenis, snooker i druge sportove. Osim toga, igrači se također mogu kladiti na esport mečeve u realnom vremenu.

Odjeljak za klađenje uživo sastoji se od posebnih tržišta koja nisu dostupna za klađenje prije utakmice, kao i grafičkog prikaza utakmica uživo. Tu je i statistika utakmice u toku u kojoj se igrači mogu upoznati sa načinom formiranja timova, ukupnim brojem udaraca na gol, dobijenim crvenim ili žutim kartonima i ostalim relevantnim informacijama koje će im pomoći prilikom kreiranja onlajn tiketa. Savjetujemo igrače da maksimalno iskoriste grafički prikaz utakmice sa statističkim podacima, s obzirom da funkcija prijenosa uživo nije dostupna.


Nomini kladionica nudi mobilno klađenje putem Android i iOS uređaja

Bez obzira na veličinu ekrana, marku mobilnog uređaja ili operativni sistem koji koriste igrači, Nomini kladionica je osigurala da zvanična stanica bude u potpunosti prilagođena i funkcionalna za jednostavno i brzo klađenje.

Tako korisnici Androida i iOS-a neće imati problema sa registracijom, plaćanjem i odabirom željenog sporta na koji će se kladiti. Pored klađenja putem mobilno adaptirane stranice, cilj nam je bio da ispitamo kako funkcioniraju aplikacije koje smo vidjeli da se spominju u drugim Nomini recenzijama.

Ove recenzije su čak nudile i linkove za preuzimanje Nomini softvera. Međutim, prvo smo htjeli provjeriti je li aplikacija dostupna iz pouzdanih izvora. S obzirom na to da prilikom pretrage na službenoj web stranici operatera nismo pronašli polja za preuzimanje aplikacija, odlučili smo da kontaktiramo korisničku podršku putem opcije live chat. Pitali smo da li su aplikacije za klađenje dostupne i za nekoliko trenutaka dobili smo povratnu poruku da softver trenutno nije u ponudi, ali da se radi na njegovom razvoju.

Obzirom da aplikacije još uvijek nisu dostupne, savjetujemo igračima da ne preuzimaju softver sa nepouzdanih izvora. Sugerišemo da sačekate da aplikacije budu dostupne na online prodavnicama kao što su Google Play i App Store prije nego što odlučite da ih skinete na vaše mobilne uređaje.


Dizajn i funkcionalnost Nomini službene stranice

Kao što smo već spomenuli, Nomini kladionica je nastala 2019. godine i možemo je uvrstiti u grupu novih operatera sa vrlo moderno dizajniranom službenom web stranicom. Osim toga, kroz minimalistički interfejs, sajt je omogućio novim igračima da se lako snađu prilikom kreiranja naloga, depozita i online tiketa. Također, riječ je međunarodnoj kladionici.

Iz tog razloga, stranica radi na nekoliko jezika, uključujući engleski, italijanski, turski, njemački i druge, što olakšava klađenje igračima iz različitih dijelova svijeta. Međutim, bosanski jezik nije dostupan.


Forme korisničke podrške kladionice

Kada je riječ o podršci koju Nomini sportska kladionica pruža svojim korisnicima, prije svega bismo izdvojili live chat. Funkcija ćaskanja u realnom vremenu dostupna je 24/7 kako bi riješila sve nedoumice registriranih ali i onih igrača koji tek treba da kreiraju račun. Osim chata uživo, operater nudi i podršku putem e-pošte. Korisnici mogu očekivati odgovore na e-mail poruke u roku od 45 minuta.

Zato, za hitno rješavanje problema, preporučujemo live chat, koji smo i testirali postavljanjem pitanja za mobilnu aplikaciju. Pored navedenih tipova korisničke podrške, kladionica ima i dio Često postavljanih pitanja, koji uključuje odgovore na probleme vezane za naloge, plaćanja, valute i drugo.

Informacije o kompaniji
Ime Nomini
Adresa Scharlooweg 39, Willemstad, Curacao
Osnovan 2019
Licenca Curacao, 8048/JAZ
Telefon Ne
E-mail [email protected]
Kontakt obrazac Ne
Ćaskanje uživo Da

Nomini kladionica - Završne riječi o operateru

Na kraju ovog pregleda, sumirajmo utiske o operateru koji je bio predmet naše obrade. Dakle, to je prvenstveno operater koji brine o sigurnosti svih svojih korisnika. Osim sigurnosti, operater vodi računa i o različitim interesima igrača, što se pokazuje kroz razne sportove i opklade, bonuse i opcije plaćanja.

Posebno bismo pohvalili VIP promocije i pogodnosti, kao i mogućnost trenutnih isplata bez ikakvih naknada. Kao nedostatak naveli bismo to što aplikacija i funkcija video prenosa utakmica još nisu dostupni. Međutim, live podrška nas je obavijestila da su aplikacije u razvoju, tako da će bar jedan od navedenih nedostataka uskoro biti prevaziđen.

Česta pitanja i odgovori

Nomini legalno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, tako da igrači koji pristupe zvaničnoj web stranici operatera sa ove teritorije ne mogu biti krivično gonjeni. Dokaz o legitimnom i legalnom poslovanju operatera je posjedovanje važeće licence koju je izdala Vlada Curacao. Igračima ne preporučujemo klađenje na online kladionicama koje nemaju licencu izdatu od strane renomiranog regulatornog tijela.
Prvi pokazatelj sigurnosti operatera je važeća Curacao licenca koju je izdalo renomirano regulatorno tijelo. Prije izdavanja dozvole, regulatorno tijelo je dužno provjeriti da li operater ispunjava sigurnosne standarde. Pored toga, kladionica koristi TSL 1.2 sistem zaštite korisničkih podataka koji sprječava neovlašćeni pristup podacima kroz njihovo šifriranje. Također, podaci registrovanih igrača se pohranjuju na hard diskove radi dodatne zaštite.
Aplikacija za klađenje ovog operatera nije dostupna za preuzimanje na Android i iOS mobilnim uređajima. Međutim, Casinia kladionica ima stranicu prilagođenu mobilnim uređajima koja se može koristiti za klađenje sa bilo kojom vrstom telefona i operativnog sistema.
Da. Igrači koji su upravo završili kreiranje naloga i napravili svoj prvi depozit od najmanje 20€, imaju pravo na Nomini promociju dobrodošlice. Također, da bi se kvalifikovao za bonus, korisnik mora uložiti ceo iznos depozita na opkladu sa kvotom od 1,5 ili više. Operatorov bonus dobrodošlice iznosi 100% od prvog depozita do 100€. Zahtjevi za klađenje za navedeni iznos promocije moraju biti ispunjeni u roku od 30 dana.
Samom registracijom na službenoj web stranici operatera, igrač zauzima poziciju na prvom od pet dostupnih nivoa VIP programa operatera. Čestim postavljanjem opklada, igrač osvaja bodove koji ga rangiraju dalje kroz nivoe. VIP program operatera uključuje brojne nagrade i pogodnosti, među kojima su VIP besplatne opklade, viši mjesečni limiti povlačenja i druge.
Osim plaćanja karticama i digitalnim novčanicima, operater nudi i brojne kriptovalute koje se mogu koristiti i za depozite i za isplate. Dostupne kriptovalute su Bitcoin, BTC cash, Litecoin, Ripple, Ethereum, Tether i druge. Uplate i transakcije povlačenja putem kriptovaluta provode se odmah i ne uključuju dodatne troškove za korisnike.
Više preporučenih kladionica
open
Top