Klađenje na odbojku - Detaljan vodič i najpogodnije kladionice

Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. Zato smo kreirali vodič za klađenje na odbojku koji će vam objasniti najbolja tržišta povezana s ovim sportom. Naučit ćete koje su najbolje oklade u odbojci, kako se kladiti na odbojku uživo i sve ostalo što vam može koristiti sljedeći put kada se pridružite sportskoj sekciji u nekoj BiH kladionici.

Najbolje kladionice za klađenje na košarku

# Кladionica Bonus* Min. opklada Mobile Rejting Posjeti
1
MaxBet
5.0
Bonus:
Paket dobrodošlice
Min. opklada:
Mobile:
5.0
Posjetite sada MaxBet recenzija
2
22Bet
5.0
Bonus:
250 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 22Bet recenzija
3
1xBet
5.0
Bonus:
200 BAM
Min. opklada:
0.4 BAM
Mobile:
5.0
Posjetite sada 1xBet recenzija
4
20Bet
4.5
Bonus:
100 €
Min. opklada:
10 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada 20Bet recenzija
5
bet365
4.5
Bonus:
25 €
Min. opklada:
0.2 €
Mobile:
4.5
Posjetite sada bet365 recenzija

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

BiH kladionice koje će ponuditi najpovoljnije kvote za klađenje na odbojku

Osim što će vam ponuditi najbolje kvote za klađenje na odbojku, ove kladionice će vam dati priliku da aktivirate bonus dobrodošlice i kladite se u sigurnom okruženju. Osim ovoga, neke od stranica na našoj listi razvile su sopstvene aplikacije za klađenje na odbojku tako da možete uživati u iskustvu mobilnog klađenja bez obzira da li ste korisnik iOS ili Android uređaja.

Mozzart

Mozzartbet je počeo sa radom 2018. godine a dobio je dozvolu za rad u BiH od domaćeg regulatornog tijela, Ministarstva Republike Srpske. U odjeljku za pre-meč i sport uživo na ovoj platformi nalazi se klađenje na odbojku. Mozzart bet svakom novom igraču nudi izuzetno povoljan bonus dobrodošlice od 350% na prva tri depozita do 600 KM. Sva tri depozita moraju biti minimalno 10 KM. Maksimalni iznos bonusa na prvi depozit je 100 KM. Na drugi depozit bonus je maksimalno 200 KM, a na treći 300 KM. Uslovi klađenja zahtijevaju od igrača da kreiraju tikete od 4 para sa minimalnim kvotama od 1,4. Bonus ponuda važi 30 dana.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet

Ova kladionica nudi usluge u BiH od 2007. godine. Platforma je opremljena licencom Curacao i pruža sigurno okruženje za igrače. 1xBet nudi preko 50 odbojkaških događaja dnevno i širok izbor tržišta za klađenje za svaku od dostupnih utakmica. Svaki ljubitelj odbojke koji se želi registrovati na 1xBet platformi će dobiti ponudu dobrodošlice od 100% do maksimalno 200 BAM. Za aktiviranje bonusa svaki novoregistrovani igrač mora uplatiti najmanje 2 BAM. Da bi ispunio uslove za klađenje, igrač mora uložiti 5 puta bonus novac u zbirnim opkladama sa najmanje tri događaja i kvotom od 1,40 ili više. Vrijeme isteka bonusa je 30 dana i nakon toga se ponuda ne može koristiti za odbojkaško ili klađenje na drugi sport.

Bonus dobrodošlice: 200 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

22Bet

22bet je relativno nova kladionica koja je počela sa radom 2017. godine i čiji je siguran rad zagarantovan Curacao licencom, što je slučaj i sa prethodno navedenim sajtom. Ova stranica nudi preko 10 odbojkaških događaja za klađenje prije utakmice i isto toliko za klađenje uživo. Svaki novi korisnik na 22bet-u ima priliku da dobije bonus dobrodošlice i iskoristi ga za odbojkaško klađenje. Da bi aktivirao ponudu dobrodošlice, igrač mora napraviti prvi depozit od najmanje 2 BAM. Za ovu investiciju platforma nagrađuje igrača sa bonusom od 100% do maksimalno 250 BAM. Kao i kod 1XBET, iznos bonusa mora biti uložen pet puta u zbirnim opkladama, a svaka od ovih opklada mora sadržati najmanje tri događaja sa kvotom od 1,40 ili više. Bonus vrijedi samo 7 dana.

Bonus dobrodošlice: 250 BAM

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

bet365

Jedna od najdugovječnijih stranica koja je za vrijeme svog rada stekla vrlo dobru reputaciju je bet365. Ova platforma je kreirana još 2001. godine i licencirana je od strane Malte (Malta Gambling Authority). Kao i sve prethodno spomenute stranice, i ova stranica će vam omogućiti klađenje na odbojku prije utakmice i uživo.

Bonus dobrodošlice: 25 €

*Dostupno samo novim korisnicima. Uplatite prvi depozit od najmanje 25 € i iskoristite ovu ponudu u roku od 30 dana od dana ragistracije, kako bi mogli da se kvalifikujete za dobijanje ovog depozitnog bonusa u visini od 100% do 25 €. Kada zatražite svoj bonus, isti se automatski prebacuje na vaš račun i ne može se podizati dok ne ispunite uslove i pravila korišćenja istog.

Sport Plus

Sport Plus nema tako dugu tradiciju za razliku od 365BET jer tek 2021. godine stupio na scenu klađenja. Operater ima licencu Federalnog ministarstva finansija. S obzirom na to da se radi o novijoj platformi, sajt nudi mogućnost klađenja samo prije utakmice, dok klađenje uživo na odbojku nije još uvijek dostupno. Za razliku od prethodnih kladionica, Sport Plus nema klasičnu ponudu dobrodošlice. Međutim, novi korisnik čiji je rođendan uskoro može pričekati da aktivira rođendansku promociju od 50 KM nakon registracije bez kreiranja prve uplate. Osim toga, igrači na Sport Plus platformi mogu dobiti 5% bonusa na sve odbojkaške i druge opklade. Da bi se kvalifikovali za ovu promociju, igrači moraju ostvariti 20% veći dobitak na tiketu od prethodno uloženih sredstava.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

Objašnjen postupak kako se kladiti na odbojku

Klađenje na odbojka

Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova širom Evrope, koji ima jednu veliku prednost u odnosu na druge poznate sportove. Ono po čemu se odbojka razlikuje od ostalih sportova je to što se na nju možete kladiti tokom cijele godine. Dakle, odbojkaški turniri i takmičenja nisu ograničeni na određeno godišnje doba, već se održavaju i zimi, i tokom jeseni, proljeća i ljeta.

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ovaj sport redovno nudi svaka kladionica. Osim ovoga, radi se o sportu sa raznim tržištima koja ćete vidjeti i na drugim utakmicama, ali neka od njih su specifična i postoje samo u odbojci. Imat ćete priliku odabrati jedno od ovih tržišta i kreirati pojedinačnu ili kombinovanu opkladu u odbojkaškom klađenju prije utakmice ili uživo u nekim od najprestižnijih kladionica u BiH.

Odbojka je sport koji može ponuditi neizvjesnost, ali i tačnu prognozu konačnog pobjednika ako ste dovoljno informisani i upućeni u osnove klađenja. Da biste naučili kako se kladiti na odbojku, slijedite ove korake koje smo pripremili za vas:

Koje tipove opklada možete položiti na ovaj sport?

Popularnost odbojke je dosta porasla posljednjih godina. Stoga kladionice sada nude širok spektar tržišta za klađenje na odbojku, što vam otvara mnoge mogućnosti za pristojan profit. Ova tržišta vam daju priliku za pobjedu, ali prvo morate odraditi domaći zadatak, odnosno naučiti njihovo značenje. Zato, naš vodič za klađenje na odbojku sadrži i dio koji govori o osnovnim tržištima. Klađenje uživo može imati specifična tržišta, pa ćemo ih predstaviti u onom dijelu našeg vodiča koji govori o odbojkaškim mečevima uživo. Nastavite čitati za detaljnije informacije.

Osnovna i popularna tržišta klađenja u ovom sportu

Da biste znali kako se kladiti na odbojka, morate biti upoznati sa značenjima osnovnih tržišta. Za vas smo pripremili nekoliko osnovnih odbojkaških tržišta koje možete pogledati u nastavku.

Moneyline

Ovo je jednostavna opklada na tim za koji mislite da će dobiti meč. "Domaći" će biti pozicionirani na lijevoj strani, a "gostujući" na desnoj strani. U odbojci nema neriješenog rezultata, tako da se možete kladiti samo na domaće (1) ili u gostima (2).

Hendikep

Hendikep se koristi u sportskom klađenju za izjednačavanje kvota. Kladionica oduzima broj bodova favoritima u hendikepu, dok autsajderima dodaje. Ako ste uvjereni da će autsajder pružiti žestok otpor, hendikep je idealna opklada. Možete odabrati hendikep setova ili ukupnog broja bodova.

Ukupno bodova

Ovdje možete predvidjeti koliko će poena biti postignuto tokom utakmice. Vrijedi zapamtiti da odbojkaški mečevi traju do pet setova. Dakle, ako se kladite na meč u dvorani, minimalni broj postignutih poena će biti 75. Rezultat od 75 poena će se desiti samo ako jedna ekipa pobijedi 25-0 25-0 25-0, što je malo vjerovatno.

Tačan rezultat

Ovdje se kladite na tačan rezultat iz odbojkaškog meča u setovima. U dvoranskoj odbojci rezultati će biti od 3-0 do 3-2, kod kuće ili u gostima.

Akumulator (kombinovane) opklade na odbojku

Akumulator je opklada koja sadrži nekoliko različitih tržišta klađenja. Trebate znati da se kvote sabiraju u akumulatorima. Dakle, ako biste radije pokušali da udvostručite svoj profit preporučujemo opklade na serije utakmica.

Klađenje u realnom vremenu/live strimovanje odbojkaških mečeva

Pored opcije klađenja prije utakmice, sve kladionice na našoj listi osim Sport Plus će vam dati mogućnost da se kladite uživo na odbojkaške utakmice. Funkcija klađenja u realnom vremenu uveliko pojačava uzbuđenje, a ako koristite aplikacije za klađenje na odbojku, zaista ćete imati sjajno iskustvo. Odbojkaški događaji popraćeni su specifičnim tržištima koja nećete naći u pred mečevima.

Jedno od karakterističnih tržišta u uživo odbojci je bilo koja ekipa osvaja X set. U ovoj opkladi ne birate samo tim koji pobjeđuje, već i razliku kojom se pobjeda ostvaruje. Na primjer, može vam se ponuditi da Tim 1 pobjeđuje sa 2 boda- Ne ili Tim 1 pobjeđuje za 2 boda - Da.

Pomenućemo i zbir u X setu gdje će vam kladionica ponuditi određeni broj poena za koje vjeruje da će ukupno biti postignuto tokom trenutnog seta. Možete odabrati ukupan zbir bodova oba tima ili zbir bodova jednog tima. Tržište za klađenje uživo na odbojka je i oba tima postižu određeni broj poena u X setu, gdje uglavnom možete odabrati da oba tima imaju od 19 do 22 ili više poena.

Postoji i tržište za tačnu razliku poena u 4. setu, na primjer, tim koji osvaja uzastopne poene u 3. setu, zbir u intervalu 1. seta i druge specifične live opklade. Nažalost, opcija prijenosa odbojkaških događaja uživo nije dostupna na gore navedenim kladionicama, tako da se možete kladiti u realnom vremenu ali bez slike.

Glavni događaji, turniri i lige

Odbojka je rasprostranjen sport za koji se svake godine širom svijeta održavaju muški i ženski turniri. Najveći odbojkaški turnir je FIVB Svjetsko prvenstvo. FIVB muška odbojkaška liga je međunarodni odbojkaški turnir na kojem učestvuju seniorske muške reprezentacije. Ovo je relativno nov turnir koji je prvi put održan u periodu od maja do jula 2018. godine. Pored muškog turnira, održava se i takmičenje ženskih reprezentacija - FIVB odbojkaška liga ženskih nacija. Postoji 16 timova u muškoj i ženskoj ligi, od kojih jedan pobjeđuje i osvaja 1.000.000 dolara.

Kao još jedno prestižno takmičenje u odbojci, svakako su Olimpijske igre na koje se možete kladiti u BiH kladionicama. Odbojkaški turniri na Olimpijadi se održavaju istovremeno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Rusija se istakla kao najuspješnija reprezentacija u istoriji odbojkaških Olimpijskih igara sa ukupno 10 medalja, od kojih su četiri zlatne. Ne možemo izostaviti ni najuspješniju ligu BiH.

Premijer liga Bosne i Hercegovine je na najvišoj ljestvici kada je u pitanju odbojka, a u organizaciji je Odbojkaškog saveza BiH. Sastoji se od tačno 10 klubova u ženskoj i muškoj konkurenciji. Što se tiče najuspješnijeg kluba u muškoj konkurenciji, to je OK Kakanj, koji je 12 puta osvojio prvenstvo i 14 puta Kup BiH. Igrači ove zemlje imaju priliku da se klade na Kup Bosne i Hercegovine koji je u organizaciji Rukometnog saveza.

Strategije za uspješno postavljanje opklada na odbojku

Odbojka nije najteži sport za predviđanje, zbog čega je vole i profesionalni i manje iskusni igrači. Za uspješno predviđanje ishoda odbojkaških utakmica, postoje savjeti koje ćemo vam dati a koji se odnose na druge sportove. Osim toga, postoje i one specifične strategije koje se primjenjuju isključivo u odbojci. Da biste izvršili profitabilnu opkladu, prvo morate detaljno proučiti naš vodič za klađenje na odbojku. Dakle, pre svega morate znati osnove glavnih tržišta. Zatim morate odabrati pouzdane kladionice koje nude najbolje kvote za klađenje na odbojku. Preporučujemo vam da izbjegavate nelicencirane platforme za koje se nije dokazalo da su pouzdane.

Također biste trebali izdvojiti vrijeme za analizu utakmica i igrača timova koji učestvuju u takmičenju. Prilikom odabira tima za analizu morate uzeti u obzir sljedeće najvažnije faktore: formu protivnika, raspored utakmica, motivaciju i statistiku tima. Prije klađenja potrebno je provjeriti sastav tima i formu najkorisnijih igrača u timu. S obzirom na to da pojedini igrači igraju važnu ulogu u odbojci, važno je provjeriti ko je na pozicijama tih igrača. Ovo se odnosi na libera (dodavača) i glavnog igrača u napadu. Glavni napadač postiže 20 i više poena po utakmici, pa je važno da je u dobroj formi i da nije imao povrede u prethodnom periodu.

U analizi je važno uzeti u obzir prosječan broj blokova i neuspješnih servisa u igri. Morate se fokusirati ne samo na statistiku cjelokupnog tima, već i na individualne pokazatelje svakog pojedinog igrača. Raspored utakmica i motivacija su također važni pokazatelji. Već ste naučili da se odbojka igra tokom cijele godine, pa je važno pratiti utakmice tima u prethodnom periodu i procijeniti potencijalni umor kod igrača. Također, nisu svi turniri važni što utiče na motivaciju igrača. Isto tako, može se desiti da ekipa igra sa rezervnim sastavom ako je uskoro čeka važan turnir, pa će se loše pokazati i protiv slabijeg protivnika.

Često postavljena pitanja

Naravno da jeste. Igrači na teritoriji BiH mogu postavljati opklade na renomiranim online kladionicama u skladu sa važećim zakonom i ne mogu biti krivično gonjeni za takve aktivnosti. Jedina odgovornost svakog igrača je da osigura da platforma na kojoj se kladi na odbojku ili druge sportove ima važeću licencu izdatu od strane domaćeg ili stranog regulatornog tijela kako ne bi bio izložen rizicima online prevara.
Na našoj listi izdvojili smo TOP pet kladionica u BiH koje nude odbojkaške utakmice u dijelu dostupnih sportova. To su MozzartBet, 22bet, 1xBet, bet365 i Sport Plus. Sve navedene kladionice, osim klasičnog klađenja na odbojku, nude i klađenje uživo na odbojku. Međutim, Sport plus ne pruža ovu uslugu. Također, sve navedene stranice će vam ponuditi sportske bonuse kako biste povećali svoje šanse za potencijalni dobitak.
Ne postoji jedinstveno rješenje koje će vam pomoći da uspijete predvidjeti uspješno svaki ishod ovog sporta. Prije svega, morate biti upoznati sa glavnim tržištima i znati osnovne faktore koji utiču na igru. Treba obratiti pažnju na formu glavnog napadača, dizača, motivaciju tima, raspored mečeva i druge bitne faktore. Moramo napomenuti da za klađenje uživo nivo znanja za analizu timova treba da bude na još naprednijem nivou.
Najbolje stranice za klađenje
22Bet
Bonus: 250 BAM
5.0
22Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

1xBet
Bonus: 200 BAM
5.0
1xBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

20Bet
Bonus: 100 €
5.0
20Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se 18+

open
Top